Yeniden Refah Partisinden Şanlıurfa açıklaması!

YRP İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Kalkınma Yolu Projesi çerçevesinde planlanan Şanlıurfa-Ovaköy otoyolu ve Mardin-Nusaybin-Cizre-Ovaköy demiryolu projeleri hakkında TBMM’te soru önergesi sundu. Önerge, YRP sosyal medya hesaplarından da paylaşıldı.

Yeniden Refah Partisinden Şanlıurfa açıklaması!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA- Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Şanlıurfa ile Ovaköy arasında yapılması öngörülen 320 kilometrelik otoyol ile Mardin-Nusaybin-Cizre-Ovaköy arasında yapılacak demiryolu projelerine ilişkin ayrıntıları Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıdı.

Bekin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan bu projeler hakkında bilgi almayı talep etti. Önerge, Yeniden Refah Partisi (YRP) sosyal medya hesaplarından da paylaşıldı.

Bekin, “Mersin-Habur olarak düşünülen otoyol projesi Şanlıurfa'ya kadar tamamlanmış, Şanlıurfa'dan itibaren Habur'a kadar duble yol ile gidilmektedir. Otoyolun tamamlanmaması hem ticari hızı hem de süreyi olumsuz yolda etkilemektedir.” ifadelerini kullandı. 

Bekin’in verdiği önergede şu ifadelere yer verildi:

“Özellikle Türkiye-Irak ticareti arasındaki ilk problem ulaştırma ve lojistik altyapısı sorunudur. Ulaştırma altyapısı ile ilgili olarak karayolları ve demiryollarının kullanımı ile ilgili problemler bulunmaktadır. Mersin-Habur olarak düşünülen otoyol projesi Şanlıurfa'ya kadar tamamlanmış, Şanlıurfa'dan itibaren Habur'a kadar duble yol ile gidilmektedir. Otoyolun tamamlanmaması hem ticari hızı hem de süreyi olumsuz yolda etkilemektedir. Habur üzerinden yapılan ihracatta, ağır ve havaleli mallar önemli bir ihracat kalemi durumundadır. Bu malların demiryolu hattı ile lojistiğinin yapılması sağlanması da büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle, Nusaybin'e kadar gelen demiryolu hattının Habur'a kadar uzatılması gerekmektedir.

Bu bağlamda;

1-‘Kalkınma Yolu Projesi’ kapsamında Şanlıurfa-Mardin-Cizre-Ovaköy arasına 320 kilometre uzunluğunda yeni inşa edilecek otoyol çalışması 2024 yılı yatırım programına alındı mı? Alındı ise çalışmalar ne aşamadadır?

2-127 kilometresi Nusaybin-Cizre-Ovaköy arasında olmak üzere, 727 kilometrelik Mardin- Nusaybin-Cizre-Ovaköy (Hudut) demiryolu çalışması 2024 yılı yatırım programına alındı mı? Alındı ise çalışmalar ne aşamadadır?”

Yeniden Refah Partisinden Şanlıurfa açıklaması!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.