AK Parti büyük kongreye hazırlanıyor! Şanlıurfa'dan Erdoğan'a yardımcı çıkar mı?

AK Parti, kapsamlı bir değişim sürecine adım atıyor. Yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, kongre sürecinin resmen başlatılması ve parti kadrolarında yapılacak değişiklikler ele alınacak. Şanlıurfa’dan kimlerin bu değişim dalgasından etkileneceği ve MKYK listesinde yer alıp almayacakları ise büyük bir merak konusu.

5

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası AK Parti'de değişim için ilk adımlar atılmıştı. Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu bazı il başkanlarının görevden alınmasının ardından, büyük kongre için hazırlıklara başlanıyor.

Yarınki MKYK toplantısında kongre sürecinin başlatılmasına dair kararın alınmasının ardından, AK Parti’nin kongre takvimi devreye girecek. Süreç, belde kongreleriyle başlayacak, ardından ilçe ve il kongreleri yapılacak ve büyük kongre ise Ekim ayında start alacak. Ramazan Bayramı’na kadar il kongrelerinin tamamlanması, büyük kongrenin ise 2025 Mayıs ayında yapılması öngörülüyor.

ŞANLIURFA’DAN KİMSE YER ALACAK MI? 

Bu süreçle birlikte, AK Parti’deki kadrolarda da köklü değişiklikler yaşanacak. 110 kişilik MKYK’da hangi isimlerin yer alacağı ve merkez yönetim kurulunda kimlerin görev alacağı büyük kongreden sonra netleşecek. Şanlıurfa’dan kimlerin listeye dahil olup olmayacağı da dikkatle izlenen bir diğer konu olarak öne çıkıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: YORULAN VARSA KENARA ÇEKİLSİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce AK Parti’nin kuruluş yıl dönümünde "Yorulan varsa kenara çekilsin. Heyecanını kaybedenler hizmete engel olmamalı" demişti. Bu açıklamalar ışığında, kadro değişikliklerinin hangi yönde olacağı ve yeni yönetim yapısının nasıl şekilleneceği, yarınki toplantının ardından daha da netlik kazanacak.