800 kilometre mesafede! Şenliğe Şanlıurfalı kaymakamın eli değdi

Karakeçili'de bu yıl 30'uncusu düzenlenen "Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği" büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Yörük kültürünün merkezi olarak bilinen Karakeçili'de düzenlenen etkinlikler, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas’ın himayelerinde ve Şanlıurfalı Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin'in koordinatörlüğünde yapıldı. Etkinlikte Şanlıurfa sıra gecesi ekipleri ile halk oyunları da yer aldı.

800 kilometre mesafede! Şenliğe Şanlıurfalı kaymakamın eli değdi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KIRIKKALE- Kırıkkale'nin yörükler diyarı olarak anılan Karakeçili ilçesi, 30. kez düzenlenecek olan "Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği"ne ev sahipliği yaptı. 

31 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen şenlik, Karakeçili Münir Karaloğlu Stadı'nda yoğun katılımla gerçekleşti.  Etkinliklere Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, Şanlıurfalı Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Aksan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenlik, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Ardından Jandarma Genel Komutanlığı Çelik Kanatlar Timi'nin helikopterle yaptığı gösteri ve Mehter Takımı’nın seslendirdiği marşlar büyük ilgi gördü.

MAKAS: GÖNÜL KÖPRÜSÜNÜ OLUŞTURMAK ADINA YAPILAN BİR ŞENLİK

Türk milletinin en büyük özelliğinin birlik ve beraberliği olduğunu vurgulayan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas şunları ifade etti:

“Bu şenliği de bu birlik ve beraberliği pekiştirmek adına yapıyoruz. Yine Bilecik’te Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği üzere gönül köprüsünü oluşturmak adına yapılan bir şenlik. Mazideki kökünden gücünü almayan hiçbir milletin geleceğe yürümesinin imkan ve ihtimali yok. Yüce Türk milleti dünyaya nizam versin diye yaratılmış bir millettir, biz buna inanıyoruz. Bugün 7’den 77’ye herkes Ertuğrul, Osman ve Orhan dedesini anlayacak, ‘onların kutlu yürüyüşünde gelecekte biz de o izde yürüyeceğiz, dünyaya da nizam vereceğiz’ diyen evlatlarımızı hep beraber izleyeceğiz.”

ERGİN: COŞKUYLA KUTLANACAKTIR

Şanlıurfalı Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin ise şenliğin Yörük ruhunu ve ata sporlarını yaşatmak amacıyla büyük bir coşkuyla gerçekleştirildiğini ifade etti. Şanlıurfalı Ergin, “İlk kez 1994’te yapılan şenliğin bu yıl 30’uncusu, kaybetmediğimiz ve asla kaybetmeyeceğimiz, Yörük ruhuyla gerçekleştireceğimiz toy anlayışıyla ata sporlarımız, adetlerimiz, gelenek ve göreneklerimizin temsil ve anlatımlarıyla coşkuyla kutlanacaktır.” diye konuştu.

Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, Türk milletinin gücü ve cesaretinin atalarından miras kaldığını ve bu mirası yarınki nesillere aktarmanın önemini vurguladı. Türk milletinin bu gücü ve cesareti ataları ve dedelerinden aldığına dikkati çeken Önal, bu mirası yarın çocuklarına ve torunlarına da yaşatacaklarını dile getirdi. 

Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik ise Karakeçili’nin geçmişiyle gurur duyan, kültürüne sahip çıkan, geleceğine umutla bakan bir ilçe olduğunu dile getirdi.

Atlı okçuluk ve güreş, öğrencilerin tekvando gösterileri, Ankara Seymenler ve Şanlıurfa sıra gecesi ekipleri ile halk oyunlarının yer aldığı etkinlikte, kurulan çadırlar gezildi, davetlilere etli pilav ile ayran ikram edildi. Eskişehir Anadolu Bacıları Kahraman Türk Kadınları gösterisi ve aşıklar atışmasının olduğu programa, 2. Abdülhamid’in 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu da katıldı. Yörük kültürünü, örf ve adetlerini, gelenek-göreneklerini yaşatmak, birlik ve beraberliği güçlendirmek ile akrabalık bağlarını pekiştirmeyi de amaçlayan şenlik tarihi bir görevi de üstleniyor.

Şenlik, kamu kaynağı kullanılmadan gerçekleştirildi. 

800 kilometre mesafede! Şenliğe Şanlıurfalı kaymakamın eli değdi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.