Şanlıurfa’da toplu ulaşım sil baştan!

Şanlıurfa'dan ülke genelindeki tüm illere kadar tek bir kartla kent içi toplu ulaşımı kullanma dönemi başlıyor. Türkiye genelinde geçerli olacak bu yeni sistemin detayları yavaş yavaş netleşiyor. PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, toplu ulaşım kartlarındaki değişikliklerle ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Şanlıurfa’da toplu ulaşım sil baştan!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PTT'nin öncülüğünde hayata geçirilen Türkiye Kart projesi, Şanlıurfa da dahil olmak üzere 81 ilde farklı toplu taşıma kartlarını tek bir çatı altında birleştirerek vatandaşların yaşamını kolaylaştırmayı hedefliyor.

 Bu yenilikçi uygulama, 2024 yılının ilk yarısında PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten tarafından duyuruldu. Türkiye Kart, yalnızca tek bir kartla farklı şehirlerde toplu taşıma araçlarına binme imkanı sunmakla kalmayacak, aynı zamanda birçok avantaj da sağlayacak.

Hakan Gülten, Konya'da Türkiye Kart'ın kullanılmakta olduğunu belirterek, "Şu anda Rize ile anlaşma sağladık, Kayseri'de de kullanılacak. Bu sayede vatandaşlar, bir ilden diğerine geçerken yeni bir kart almak zorunda kalmadan mevcut indirim tarifelerinden yararlanabilecekler. Türkiye Kart, ülke ekonomisine de katkıda bulunacak. İl sayısı arttıkça, tüm vatandaşlarımızın cebinde bir Türkiye Kart olmasını umuyoruz" şeklinde konuştu.

Gülten, Türkiye Kart'ın yayılmasında belediyelerin desteğinin büyük önem taşıdığını vurguladı ve "Belediyelerimiz bu sürece destek verdikleri sürece Türkiye Kart entegrasyonunu bir yıl içinde tamamlayabiliriz. Çoğu belediyeyle görüşmelere başladık ve 2024 yılı sonu itibarıyla Türkiye'nin yüzde 50'sinden fazlasını kapsamasını hedefliyoruz. Sonraki yıl ise ülke genelinde tüm illere yayılmasını öngörüyoruz" dedi.

Ayrıca, kredi kartlarına Türkiye Kart özelliği eklenebildiğine dikkat çeken Gülten, bu projenin dünyada benzeri bulunmayan bir teknoloji olduğunu belirtti. Türkiye Kart ekosisteminin karekod ve cep telefonuyla ödemeleri de desteklediğini ekledi.

Şanlıurfa dahil 81 ilde hayata geçirilecek bu yeni sistemin, 2024 yılının sonuna kadar ülke genelindeki kişilerin yüzde 50’sine erişmesi bekleniyor. Gülten, gelecek yıl ise 81 ilin tamamında bu sistemin kullanılmaya başlanacağını belirtti.

 

Şanlıurfa’da toplu ulaşım sil baştan!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.