Ulusal basının gündemi: Şanlıurfalı patrona işçilerden yemek protestosu!

Fikirtepe’de Şanlıurfalı Halil İbrahim Yanmaz yönetimindeki Ilgın İnşaat’ın şantiyesinde çalışan inşaat işçileri, kirli tabldotlarda yemek verilmesine isyan ederek yemekhanedeki masaları dağıtmıştı. Serbestiyet.com'un özel haberine göre eylem yaptığı tespit edilen 50 taşeron işçi işten çıkartıldı. Serbestiyet’e konuşan işçi: “Her gün kirli tabldotlarda patates yedik. Protein istedik. Doymak istedik. Canımıza tak etmişti.” dedi.

Ulusal basının gündemi: Şanlıurfalı patrona işçilerden yemek protestosu!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala



Şanlıurfalı Halil İbrahim Yanmaz’ın yönetim kurulu başkanı olduğu Ilgın İnşaat ile ilgili olaylar ulusal basın gündeminden yer alıyor. 

Fikirtepe’de Ilgın İnşaat’a ait 6 bloktan oluşan plaza inşaatının şantiyesindeki işçiler, yemeklerin kirli tabldotlarda verilmesi nedeniyle yemekhanedeki masa ve sandalyeleri dağıtarak tepki gösterdiğini Serbestiyet duyurmuştu.

Halil İbrahim Yanmaz

Ilgın İnşaat’ın işçilerin talepleriyle ilgili herhangi bir iyileştirmeye gitmediği gibi kamera görüntülerinde yemekhane eylemine katıldığı tespit edilen 50 civarındaki taşeron işçiyi işten çıkarttığı öğrenildi.

Serbestiyet.com'un özel haberine göre, işten çıkartılan işçilerden biri, yemekhane eyleminin çıkma nedenini şöyle anlattı:

“Yemek verilen tabldotlar genelde kirli oluyor ve her gün patates yemek zorunda bırakılıyoruz. İnşaatta ağır işlerde çalışıyoruz ve doğal olarak proteine ihtiyacımız var. Ama verilen yemeklerin protein oranı çok düşük. Yemeklerden tat almak, doymak istedik. Verilen yemekler, kalitesiz yemekler. Artık canımıza tak etmişti.”

 

Ulusal basının gündemi: Şanlıurfalı patrona işçilerden yemek protestosu!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.