Binler merakla bekliyor! Öğretmenlik başvurularında sonuçlar ne zaman açıklanacak ?

2024-2025 eğitim öğretim dönemi için ücretli öğretmenlik başvuruları tamamlandı. Eğitim öğretim yılı yaklaşırken Binlerce öğretmen adayı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyurduğu takvime göre başvurularını ya e-Devlet üzerinden ya da il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla gerçekleştirdi. Temmuz ve ağustos aylarında alınan başvuruların sonuçları ise merakla bekleniyor. İşte sürece dair tüm detaylar

5

2024-2025 eğitim öğretim dönemi 9 Eylül'de başlıyor ve bu kapsamda ücretli öğretmenlik başvuruları tamamlandı. Binlerce öğretmen adayı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyurduğu takvime göre başvurularını ya e-Devlet üzerinden ya da il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla gerçekleştirdi. Temmuz ve ağustos aylarında alınan başvuruların sonuçları ise merakla bekleniyor.

Başvuruları olumlu değerlendirilen öğretmen adayları, eylül ayında görevlerine başlayabilecek.

Yeni eğitim öğretim döneminde ücretli öğretmen olmak isteyip başvurularını gerçekleştiren adaylar sonuç açıklamalarına yoğunlaştı.

Adaylar, başvuru sonuçlarını MEB’in resmi internet sitesinden veya e-Devlet üzerinden sorgulayabilecekler. Ayrıca, yerel Milli Eğitim Müdürlükleri de sonuçların açıklanması konusunda bilgi verecekler. İşte, ücretli öğretmenlik başvuru sonuç ekranı ve ayrıntılar. 

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ücretli öğretmenlik başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihi henüz duyurmadı. Sonuçlar açıklandığı zaman öğretmenlere bakanlık tarafından SMS ile bilgilendirme yapılacak. Öte yandan sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesinden il ve ilçe müdürlükleri sayfasından öğrenilebilecek.