Şanlıurfa’daki öğrenciler aman dikkat! YÖK uyardı…

YÖK, son zamanlarda üniversite öğrencilerini hedef alan dolandırıcılık faaliyetlerine karşı önemli bir uyarı yaptı. YÖK, burs vaadiyle öğrencilere banka hesapları açtıran dolandırıcıların faaliyet gösterdiğini ve bu hesapların yasa dışı amaçlar için kullanıldığını açıkladı.

Şanlıurfa’daki öğrenciler aman dikkat! YÖK uyardı…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yükseköğretim Kurulu (YÖK),  YÖK Destek Bursu vaadiyle yapılan dolandırıcılıklara karşı üniversite öğrencilerini uyardı.

YÖK'ün resmi açıklamasında, "Öğrencilerden burs vaadiyle para talep eden dolandırıcılara karşı dikkatli olunmalıdır. Bu hesapların yasa dışı kullanımına dair şikayetler hem kamuoyunda hem de kuruma ulaşmıştır. Öğrencilerimizin burs vaadiyle gelen mesajlara itibar etmemeleri büyük önem taşımaktadır," denildi.

Açıklamada, YÖK Destek Bursları’na dair tüm bilgilerin Kurul'un resmi internet sitesinden takip edilmesi gerektiğinin altı çizildi. YÖK, Devlet üniversitelerinde fizik, kimya, biyoloji ve matematik bölümlerinde eğitim gören öğrencilere verilen YÖK Destek Bursu'na başvurunun söz konusu olmadığını, bu bursların belirli başarı kriterlerini karşılayan öğrencilere doğrudan verildiğini vurguladı.

YÖK tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"YÖK Destek Bursu, öğrencilere başvuru yoluyla değil, doğrudan verilir. 2024-2025 eğitim öğretim yılı için desteklenecek öğrenciler, devlet üniversitelerinde fizik, kimya, biyoloji ve matematik bölümlerinde eğitim gören ve belirlenen başarı kriterlerini karşılayan öğrencilerdir. Burslar, YÖK tarafından üniversitelere bildirilir ve üniversiteler aracılığıyla öğrencilere aktarılır. Dolayısıyla burs vaadiyle gelen mesajlar ve bu mesajlara bağlı olarak açtırılan banka hesapları dolandırıcılığa işaret etmektedir."

YÖK, öğrencilerin siber dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmalarını ve herhangi bir burs vaadiyle gelen şüpheli iletişimlere itibar etmemelerini tavsiye etti. Öğrenciler, burslarla ilgili herhangi bir bilgiye yalnızca YÖK'ün resmi kanallarından ulaşabilirler.

 

Şanlıurfa’daki öğrenciler aman dikkat! YÖK uyardı…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.