Günde iki paket sigara kullanıyordu! Şanlıurfa’daki tiryaki bakın sigarayı nasıl bıraktı

Şanlıurfa’da günde iki paket sigara kullandığı söyleyen Bilal Yılmaz, SHM’den aldığı desteklerle sigarayı bıraktığını ifade etti. Yılmaz, sigara kullanan vatandaşlara çağrıda bulunarak SHM’lerde bulunan sigara bırakma polikliniklerine başvurmaya davet etti.

Günde iki paket sigara kullanıyordu! Şanlıurfa’daki tiryaki bakın sigarayı nasıl bıraktı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlıklı Hayat Merkezlerinde (SHM), binlerce vatandaşa ücretsiz sağlık hizmet imkânı sağlanıyor.

Sağlık Bakanlığı'nın 2017 yılında toplumu sağlıklı hayata teşvik etmek; birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirerek, bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmak ve ikinci, üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin yükünü hafifletmek amacıyla kurduğu SHM sayısı, Türkiye genelinde 265'e ulaştı.

Şanlıurfa’da 5 noktada bulunan SHM’lerde vatandaşlara mesai saatleri içerisinde ücretsiz bir şekilde hizmet veriliyor.

SHM Sigara Bırakma Polikliniği, sigarayı bırakma konusunda sağladığı başarılı destekle dikkat çekiyor. Son olarak bu poliklinikten faydalanarak sigarayı bırakmayı başaran Bilal Yılmaz'ın başarı öyküsünü anlattı.

Yılmaz, SHM’ye merkez hakkında aldığı bilgiler doğrultusunda başvurduğunu belirtti. 

“Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği sayesinde sigarayı bıraktım” diyen Yılmaz, “En büyük etken, ailemin sigaradan rahatsız olduklarını belirtmeleri oldu. Bu durumdan ben de rahatsızdım ve sigarayı bırakma kararı aldım” dedi.

İlk aşamada doktoru tarafından çeşitli testler yapıldığını ve ilaçlar verildiğini anlatan Yılmaz, “İlaçlar ve verilen talimatlara uyarak yaklaşık 5 gün içinde sigarayı bırakmayı başardım. Şu an yaklaşık 1 aydır hiç sigara içmiyorum” diye konuştu. Yılmaz, sigara bırakmak isteyen tüm vatandaşları Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniğine başvurmaya davet etti.

Sağlıklı Hayat Merkezi sorumlusu Haliliye İlçe Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Halil Seysenbek, sigara bırakma polikliniğine başvuran vatandaşların uzman hekimler tarafından muayene edildiğini belirtti.

Vatandaşlara ücretsiz ilaç desteği sağladıklarını aktaran Seysenbek, “Daha önceki içim süresi ve miktarına göre, vatandaşlarımıza ücretsiz ilaçlar sağlıyoruz. Günde 1-1,5 paket sigara içen bir kişi, verilen ilaçlarla 5 gün içinde sigarayı tamamen bırakabiliyor. Bu süreç, hekimlerimiz tarafından yakından takip ediliyor ve sigarayı bırakan vatandaşlarımız ayda bir kontrol ediliyor” dedi.

Günde iki paket sigara kullanıyordu! Şanlıurfa’daki tiryaki bakın sigarayı nasıl bıraktı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.