Halkın yenilenebilir enerji talebi! Binlerce imzayla Büyükşehir Belediyesine verildi

AB İklim Paktı eski Elçisi Ahmet Doğan, İklim için 350 Derneği öncülüğünde 4 bini aşkın kişinin imzasıyla yenilenebilir enerji dönüşümü talebini Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teslim etti.

Halkın yenilenebilir enerji talebi! Binlerce imzayla Büyükşehir Belediyesine verildi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- İklim için 350 Derneği, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından 30 büyükşehir belediyesine yönelik yenilenebilir enerji dönüşümü talebi kapsamında toplanan imzaları başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine de teslim etti. 

Avrupa Birliği (AB) İklim Paktı eski Elçisi Ahmet Doğan, 4 bini aşkın kişinin yenilenebilir enerji dönüşümü talebini Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teslim etti.

Bu kişiler imzaları ile yaşadıkları şehirlerin belediyelerinden hazırlayacakları 2025-2029 stratejik planlarında yenilenebilir enerji dönüşümünün önceliklendirilmesini talep etti.

Konuya ilişkin yapılan talepte şu ifadelere yer verildi:

“2025-2029 Stratejik Planında Enerji Dönüş0müne Öncelik Verilmesi Talebi içinde bulunduğumuz stratejik planlama sürecinde, belediye bütçesinin temelini oluşturan stratejik plan (2025 - 2029) ve yıllık performans programında yenilenebilir enerjiyi merkezine alan bir enerji dönüşümü talep ediyorum. T.C Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 23 Ocak 2019 tarihinde yayımlanan genelge, yerel yönetimlere iklim değişikliği sebepli afetlere karşı önlem alma sorumluluğu vermektedir. Genelge, yerel yönetimlerin "soruna yerinde ve öncelikle müdahale etme kabiliyetine ve sorumluluğuna sahip" olduğunu belirtmektedir. Ayrıca 5 Nisan 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelikle büyükşehir belediyelerinde İklim Değişikliği Dairesi Başkanlığı kurulması yönünde adım atılmıştır. Böylece iklim değişikliğiyle mücadelede büyükşehir belediyelerine nemli yetkiler sağlanmıştır. Bu çerçevede sera gazı salımlarının önüne geçmek ve adil, ekonomik, çevre ve iklim dostu enerjiye ulaşmak için büyükşehir belediyemizin yetki sınırları dahilinde yenilenebilir enerji kullanımını artırmasını talep etmekteyim

Stratejik planlamada enerji dönüşümünün önceliklendirilmesi için yurttaş girişimiyle internet üzerinden başlatılan imza kampanyası metni, imza kampanyasının taleplerini ve talep edenlerin listesi (EK1) ile belediyenin bu alanda yapacağı çalışmalarda rehber niteliği taşıyacak Enerji Dönüşümünde Belediyelerin Rolü: 6 Fayda 6 Adim (EK2) bilgi notunu belediyedeki gerekli kurumlarla paylaşılması için iletiyorum."

Halkın yenilenebilir enerji talebi! Binlerce imzayla Büyükşehir Belediyesine verildi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.