Şanlıurfalılar endişeli! Konutlar kışa yetişecek mi?

6 Şubat’taki büyük depremlerden en çok etkilenen iller arasında yer alan Şanlıurfa’da, bakanlık tarafından 16 bin 782 kalıcı konut ile 3 bin köy evinin yapılması planlanmıştı. Ancak kentte şu an yalnızca 4 bin 562 konut ve 401 köy evinin inşaatında çalışmalar devam ediyor. Özellikle köy evlerinin yapımında herhangi bir ilerleme kaydedilmemesi, yaklaşan kış aylarıyla birlikte depremzedelerin kaygılarını artırıyor.

Şanlıurfalılar endişeli! Konutlar kışa yetişecek mi?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'da köy evi inşaatlarının gecikmesi, depremzedeleri endişelendiriyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerin başında gelen Şanlıurfa’da birçok yerde yıkım yaşandı. 

Şanlıurfa’da meydana gelen yıkımlar ve ağır hasarlı binaların yıkılması sonucunda bakanlık, toplamda 16 bin 782 kalıcı konut ve 3 bin köy evi inşa etme kararı almıştı. Bu kapsamda, Eyyübiye, Birecik ve Karaköprü ilçelerinde 4 bin 562 konutun yanı sıra 401 köy evinin inşaatı sürüyor. Ancak, köy evlerinin sayısındaki eksiklik ve kış koşullarının yaklaşması, halk arasında endişeye yol açıyor. Ayrıca, bazı iddialara göre köy evi projelerinin kapsamının, Şanlıurfa’daki projelerden diğer illere kaydırılmaya çalışıldığı belirtiliyor.

Şanlıurfa’da depremzede olduğu belirtilen bir vatandaşın köy evi  yapımı ile ilgili şunları söyledi:

 “Şanlıurfa merkez ve ilçelerine bağlı köylerde, 6 Şubat depremlerinde yıkılan köy evlerinin yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılması planlanan yeni köy evlerinin bu kışa yetişmesi bekleniyor. Ancak, birçok köyde henüz inşaat çalışmalarının başlamamış olması, halk arasında büyük bir endişe yaratıyor. Deprem sonrası birçok ilde hızlı bir şekilde yürütülen inşaat projeleri, Şanlıurfa’da istenilen hızda ilerlemiyor.

Yerli kaynaklardan alınan bilgilere göre, Şanlıurfa için bakanlıkta düzenlenen bazı köy evi ihalelerinin kapsamının, Şanlıurfa’daki projelerden başka illere kaydırılmaya çalışıldığı iddia ediliyor. Bu durum, bölgede yaşayan vatandaşlar arasında büyük bir endişe yaratırken, Şanlıurfa’da yapılması planlanan yüzlerce köy evinin başka illerde inşa edileceği yönündeki söylentiler artmış durumda.

Bakanlık yetkilileri, köy evlerinin inşaatlarının en kısa sürede tamamlanması gerektiğini belirterek, bu konuda gereken adımları atacaklarını açıklasa da, yapılan ihalelerde yaşanan olası kaydırmalar, vatandaşların tepkisini çekiyor. Şanlıurfa’daki köy sakinleri ve yerel halk, siyasileri ve yetkilileri, bu tür olumsuz gelişmelere karşı duyarlı olmaya ve Şanlıurfa’nın hak ettiği yatırımları alması için gereken çabayı göstermeye çağırıyor.

Köy evlerinin inşaatına hız verilmesi ve projelerin Şanlıurfa’da gerçekleştirilmesi için halkın ve siyasetçilerin bu konuda ortak bir çözüm bulması gerektiği vurgulanıyor. Bu bağlamda, kamuoyunun dikkatini çekmek ve gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak amacıyla çeşitli platformlarda çağrılar yapılmakta.

Şanlıurfa halkı, deprem sonrası yeniden inşa sürecinin aksamadan ilerlemesi ve yerel projelerin öncelikli olarak tamamlanması için yetkililerden ve siyasilerden hızlı ve etkili adımlar bekliyor.”

Şanlıurfalılar endişeli! Konutlar kışa yetişecek mi?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.