Şanlıurfa'da bu şekilde isot alanlar dikkat! Sakın bu tuzağa düşmeyin

Şanlıurfa'da isot sezonu tüm hızıyla devam ederken, biber alım satımında yaşanan hile iddiaları endişe yaratıyor. Şanlıurfa Sebze ve Meyve Hali'ne gitmeyip, mahalle aralarındaki pikap ve kamyonlardan biber satın alan vatandaşlar, terazilerde yaşanan usulsüzlüklerden şikayetçi.

Şanlıurfa'da bu şekilde isot alanlar dikkat! Sakın bu tuzağa düşmeyin

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da isot sezonu devam ederken  sebze ve meyve haline gitmeyen bazı vatandaşlar, biberlerini mahalle aralarında satış yapan pikap ve kamyon satıcılarından  almayı tercih ediyor. Ancak, bu satıcılar arasında terazide hile yaptığı iddia edilenlerin sayısında bir artış gözlemleniyor.

Her yıl binlerce ton biberin üretildiği ve kavurucu sıcaklarda kurutularak pul bibere dönüştürüldüğü Şanlıurfa'da, biber alımında dikkat edilmesi gereken bir konu daha var. Bazı satıcıların hile yaparak biberlerin gerçek ağırlığını gizlemeye çalıştığını ortaya koydu. Şanlıurfa Sebze ve Meyve Hali'nde esnaflık yapan Yusuf Kılıç, yaşanan hileleri ve bu konuda dikkat edilmesi gerekenleri ayrıntılı bir şekilde anlatarak vatandaşları uyardı.

Tüketicilerin biber alırken terazinin doğru çalışıp çalışmadığını kontrol etmeleri, şüpheli durumlarda ise yetkililere başvurmaları tavsiye ediliyor. Şanlıurfa halkının isot sezonunun tadını çıkarırken dolandırıcılık vakalarına karşı daha dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor.

Şanlıurfa'da bu şekilde isot alanlar dikkat! Sakın bu tuzağa düşmeyin

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.