Şanlıurfa’da bunu yapan ev sahipleri yandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira bedellerinin altın olarak ödenmesine ilişkin sosyal medyada ve bazı basın organlarında yer alan haberlere dair bir açıklama yaptı. Bakanlık, bu tür uygulamaların mevcut mevzuata aykırı olduğunu vurguladı.

Şanlıurfa’da bunu yapan ev sahipleri yandı!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira bedellerinin altın olarak ödenmesiyle ilgili haberlere dair bir açıklama yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı altın cinsi kiralama sözleşmelerinin ilgili mevzuata aykırılık oluşturduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bazı basın ve yayın organlarında, kira bedellerinin altın cinsinden ödenmesine yönelik haberlerin yapıldığı görülmektedir. Bu çerçevede Bakanlığımızca aşağıdaki açıklamayı yapma zarureti doğmuştur" denildi.

Açıklamada, 2018 yılında Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 sayılı Karar'da yapılan değişiklikle, Türkiye’de yerleşik kişilerin menkul ve gayrimenkul alım satımı, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü sözleşmede döviz cinsinden veya dövize endeksli ödeme yapamayacaklarının hüküm altına alındığı belirtildi. Bu düzenlemeyle, konut ve iş yeri kiralama sözleşmeleri de dahil olmak üzere, kira bedellerinin döviz veya dövize endeksli olarak belirlenmesi yasaklanmıştı.

Bakanlık, söz konusu tebliğin uluslararası piyasalarda döviz cinsinden fiyatı belirlenen kıymetli madenler ve emtialara endekslenen sözleşmelerin de dövize endeksli sözleşme olarak değerlendirileceğini hükme bağladığını hatırlatarak, altın cinsinden kira bedelinin bu kapsamda değerlendirileceğini ve mevzuata aykırı olduğunu belirtti.

Vatandaşların bu tür mevzuata aykırı işlemlerden kaçınması gerektiğini belirten bakanlık, mağduriyet yaşanmaması için dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Şanlıurfa’da bunu yapan ev sahipleri yandı!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.