İlk defa ev alacaklara yüzde 1.49 faizli konut kredisi geliyor!

İnşaat sektörünü canlandırmak için kamu bankaları düşük faizli kredi kampanyası başlatılmayı planlıyor. Çalışmaların sürdüğü kampanya hayata geçtiği takdirde ilk kez ev sahibi olmak isteyenler büyük avantaj elde edecek. İşte kampanya için düşünülen tahmini faiz oranı ve aylık ödeme tutarı...

5

Türkiye'de uzun süredir açıklanması beklenen düşük faizli konut kredisi kampanyasına dair dikkat çeken bilgiler konuşulmaya başlandı.

Merkez Bankası verilerine göre, Türkiye’de şuan ortalama konut kredisi faizi yüzde 3.6 civarlarında. Sektör kaynaklarına göre ise kamu bankalarının başlatacağı yeni kampanya ile ilk kez ev alacaklara yüzde 1.49 faiz oranında kredi imkanı sunulacak. Yeni konut kampanyası ile 1 milyon TL konut kredisi kullanan bir kişi, aylık 17.900 TL taksit ödeyerek ev sahibi olabilecek.

Ev sahibi olacaklara büyük avantaj sağlayacak olan krediden kimlerin faydalanacağı konusu da gündemde. Kaynaklara göre yüzde 1.49 faiz oranındaki kredinin öncelikli olarak, daha önce hiç ev sahibi olmamış yeni evli çiftlere verilmesi planlanıyor. Ayrıca, daha önce evi olan ancak 6 ay önce evini satmış olanlar da kampanyadan faydalanabilecek.

Kampanya inşaat sektöründe de hareketliliğe neden olacak.