Coğrafya Eyyübiye için kader mi? İlk defa modern bir şehir olacaktı...

Dezavantajlı bölge olarak adlandırılan Eyyübiye İlçesi'nde hayal edilen olmadı. Modern bir çehreye kavuşması için Güneyşehir adıyla yepyeni bir yerleşim alanı oluşturulması planlanan bölgede hayvancılığın yapılacağı Besi Kooperatifi'nin kurulması için imzalar atıldı. Sadece Eyyübiye Belediyesi kaldı. Henüz imzalandı mı, imzalanmadı mı bilinmiyor ancak bu son imzanın da atılması halinde Eyyübiye'nin katline ferman çıkmış olacak.

Coğrafya Eyyübiye için kader mi? İlk defa modern bir şehir olacaktı...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EYYÜBİYE- Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçesi'nde “Hayaller, hayatlar” meselesi yaşanıyor.

Kentin dezavantajlı bölgesi olarak görülen ilçede şimdiye kadar köpek barınağı, hayvan pazarı, çöp merkezi bulunuyordu. Gecekondulaşmanın en yoğun olduğu ilçede değişim kaçınılmazdı. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş da bunun için düğmeye basmış ve seçim öncesi görsellerini paylaştığı yeni bir yerleşim yeri ile ilçenin çehresini değiştirmeye kararlı olduğunu duyurmuştu. Buna göre; ilçenin İkizce Mahallesi'nde ilk defa Güneyşehir diye bir yerleşim yeri oluşturulacaktı. İlk olarak bölgede TOKİ için 1400 dönüm konut rezerv alanı belirlendi. Buraya ilave yüzlerce dönüm daha eklenerek, on binlerce insanın yaşayacağı yeni ve modern şehir inşa edilmesi için çalışmalar sürüyordu. Ancak Eyyübiye'nin bu yeni ve modern şehir sevinci uzun sürmedi. Umulanın aksi bir sürece girildi. 

Geçen hafta kötü bir haber duyuldu. İddiaya göre Güneyşehir denilen konut alanında hayvancılığın yapılacağı Besi Kooperatifi için Büyükşehir Belediyesi de dahil 5 kurumdan gerekli izin çıktı. Sadece Eyyübiye Belediyesi kaldı. Henüz imzalandı mı, imzalanmadı mı bilinmiyor ancak bu son imzanın da atılması halinde Eyyübiye'nin katline ferman çıkmış olacak.

Modern çehresi ile yeni barınma alanları, hastanesi, eğitim yerleri, yeşil alanları, çocuk oyun parkları, yürüyüş parkurları, şehir manzarası ile kente nefes aldıracak olan bölgenin hayvancılık faaliyeti için düşünülmesi “Coğrafya kader midir?” sorusunu da akıllara getirdi.

Coğrafya Eyyübiye için kader mi? İlk defa modern bir şehir olacaktı...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.