İŞKUR TYP personel alımı başvuruları ne zaman, nereden yapılacak? Şanlıurfa’da kaç kişi alınacak?

Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında MEB'e bağlı okullara bakım, onarım, güvenlik ve temizlik görevlisi gibi çeşitli pozisyonlara personel alımı yapılacak. 2024-2025 dönemi için TYP başvuruları İŞKUR üzerinden alınacak. Şanlıurfa’da yüzlerce personel alımı olacak. Peki TYP başvuruları ne zaman 2024-2025? Başvuru şartları nelerdir?

İŞKUR TYP personel alımı başvuruları ne zaman, nereden yapılacak? Şanlıurfa’da kaç kişi alınacak?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İŞKUR TYP başvuru tarihleri, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa süre kala gündeme geldi. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) her gün özel sektörden kuruma iletilen güncel işçi alımı ilanlarını merak edilen tüm bilgileriyle vatandaşlara duyuruyor. İŞKUR, TYP kapsamında gelecek aydan itibaren çeşitli illerde personel alımı yapılacak

İŞKUR, TYP İLE PERSONEL ALIMI YAPACAK

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 81 ilde MEB'e bağlı okullara bakım, onarım, güvenlik ve temizlik görevlisi gibi çeşitli pozisyonlara personel alımı yapacak.

TYP personel alımı başvuruları İŞKUR üzerinden alınacak.

2024-2025 İŞKUR TYP BAŞVURULARI BAŞLADI MI, NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Başvuru sürecinin yeni dönem öncesinde tamamlanması bekleniyor. Konu ile ilgili açıklama geldiğinde haberimizde yer verilecektir.

İŞKUR TYP OKULLARA TEMİZLİK VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında her yıl bünyesindeki okullara işçi alımı gerçekleştiriyor. Programa başvurular, 'esube.iskur.gov.tr' sitesinden veya İşkur şubesinden gerçekleştiriliyor.

TYP çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullarda görevlendirilmesi beklenen güvenlik görevlisi ve temizlik personeli alımları için ilan henüz yayınlanmadı.

TYP PERSONEL ALIMI İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuru için öncelikle İŞKUR'un sistemine kayıt yaptırmak gerekiyor.

Adaylarda 18 yaşını doldurmuş olmak, emekli ve malul aylığı almıyor olmak, açık öğrenim hariç öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç) ve en az ilkokul mezunu olmak gibi şartlar aranmaktadır.

KİMLER TYP'YE BAŞVURABİLİR?

TYP'ye başvurabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, İŞKUR'a işsizlik kaydı yaptırmak, 18 yaşını tamamlamak, emekli ve malûl aylığı almamak, açık öğrenim hariç öğrenci olmamak gerekiyor. İsteğe bağlı sigorta primi yatıran işsizler de programlara katılabiliyor. Tarımsal faaliyette bulunanlar ile tarım veya orman işçileri de TYP'den yararlanabilecek.

TYP katılımcılarına asgari ücret üzerinden ödeme yapılıyor. Çalışma süresi haftalık 45 saati aşamıyor. Katılımcıların programa devam zorunluluğu bulunuyor. Hafta tatili ve resmi tatil haricindeki çalışmadıkları günler, ücretlerinden kesiliyor. Ücretli izin hakları bulunmuyor. Çalıştıkları kurumdan onay alarak ücretsiz izin alabilirler.

İŞKUR TYP personel alımı başvuruları ne zaman, nereden yapılacak? Şanlıurfa’da kaç kişi alınacak?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.