Şanlıurfa’ya gelmek için tam 450 km pedal çevirdiler!

Türkiye ve dünyada birçok kişi son zamanların trendi olan bisikletle gezi turlarına çıkıyor. Dünyada ve ülkemizde bisikletle gezi turu yapan çoğu kişinin uğradığı şehirlerin başında Şanlıurfa geliyor. Son olarak Elazığ’dan yola çıkan iki öğretmen bisikletle Şanlıurfa’ya gelerek tarihi mekanları ziyaret ettiler.

Şanlıurfa’ya gelmek için tam 450 km pedal çevirdiler!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemde Türkiye’de ve dünyada bisikletle gezi turları popüler hale geliyor. Bu turların rotalarında sıklıkla yer alan şehirlerden biri de Şanlıurfa. 

Coğrafya öğretmeni Emrah Turhan ve öğretmen Semih Erköseler, Elazığ’dan başlayarak önce Malatya istikametinden Adıyaman’daki Nemrut Dağı’na zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi. 

Nemrut Dağı'nda Kommagene Krallığı'na ait eserleri gören öğretmenler, Arsemia Antik Kenti, Cendere Köprüsü ve Karakuş Tümülüsü de ziyaret ettiler.

Öğretmenler, daha sonra bisikletleriyle Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’ye ulaştı. Şanlıurfa merkezinde Balıklıgöl ve Şanlıurfa Müzesi'ni de gezen ikili daha sonra Şanlıurfa'nın tescilli lezzetlerinden biri olan ciğer yiyerek ziyaretlerini tamamladılar.

Şanlıurfa’ya gelmek için tam 450 km pedal çevirdiler!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.