Christoph Daum hayatını kaybetti! Christoph Daum kimdir? Christoph Daum Türk futbolunda neler yaptı?

Türk futboluna damga vuran Alman teknik direktör Christoph Daum, 70 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süredir akciğer kanseriyle mücadele eden Daum, futbol kariyerinde Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi Türk devlerini çalıştırarak önemli başarılara imza attı.

Christoph Daum hayatını kaybetti! Christoph Daum kimdir? Christoph Daum Türk futbolunda neler yaptı?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alman teknik direktör Christoph Daum, 70 yaşında hayatını kaybetti. Daum, uzun zamandır akciğer kanseri tedavisi görüyordu ve mücadeleyi kaybederek yaşama veda etti. Türk futbolseverler tarafından büyük bir sevgi ve saygıyla anılan Daum, kariyeri boyunca hem Türkiye’de hem de Avrupa’da önemli başarılar elde etti.

 

CHRİSTOPH DAUM KİMDİR?

1953 yılında Almanya'nın Duisburg kentinde doğan Christoph Daum, futbol kariyerine orta saha oyuncusu olarak başladı. Antrenörlük kariyerinde ise en büyük çıkışını 1. FC Köln'de yaptı. Daum, 1991-92 sezonunda Stuttgart ile Bundesliga şampiyonluğu yaşayarak Almanya'daki yeteneklerini kanıtladı.

Türk futboluna adım attığı 1994 yılında Beşiktaş'ın başına geçen Daum, aynı yıl Türkiye Kupası'nı kazandı. Beşiktaş’ta geçirdiği başarılı dönemin ardından, Fenerbahçe ile de unutulmaz sezonlar yaşadı. 2003-2006 yılları arasında Fenerbahçe'yi çalıştıran Daum, takımıyla iki Süper Lig şampiyonluğu kazandı ve Süper Kupa zaferi elde etti. Daum, Türk futboluna katkıları ve elde ettiği başarılarla hatırlanacak bir isim oldu.

Christoph Daum’un ölüm haberi, başta Türkiye olmak üzere futbol dünyasında büyük bir üzüntüyle karşılandı. Acı haberi eski Fenerbahçeli futbolcu Ümit Özat sosyal medya üzerinden duyurdu ve Daum’un Türk futbolu için ne kadar önemli bir figür olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Christoph Daum hayatını kaybetti! Christoph Daum kimdir? Christoph Daum Türk futbolunda neler yaptı?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.