Şanlıurfa'da dezavantajlı kadınlara istihdam fırsatı sağlanıyor

Siverek Belediyesi, dezavantajlı kadınların aile bütçelerine katkıda bulunabilmesi için istihdam olanaklarını artırıyor. Bu kapsamda 4 kadına daha iş olanağı sağladı.

Şanlıurfa'da dezavantajlı kadınlara istihdam fırsatı sağlanıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SİVEREK- Siverek Belediyesi, dezavantajlı kadınlara yönelik istihdam çalışmalarını sürdürüyor.

İlçede Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde onlarca kadına istihdam sağlanmasının ardından dezavantajlı kadınlara yönelik istihdam sağlama çalışmaları devam ediyor.

Bir süre önce ilçedeki engellilere yönelik çalışma yapan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Ofis Park’ta dezavantajlı durumdaki 4 kadına daha iş olanağı sağladı.

Bu kadınlar, akşam saatlerinde ziyaretçi akınına uğrayan parkta belediye tarafından tahsis edilen araçlarda süt mısır, patlamış mısır, pamuk şeker ve cici bici gibi ürünler satıyor.

Sosyal Yardım İşleri Müdürü Tarık Kızılkeçi, Başkan Bucak’ın istihdam alanları oluşturulması noktasında yoğun bir çaba harcadığını söyledi.

Dezavantajlı kadınların istihdamına yönelik çalışmaların sürdüğünü aktaran Kızılkeçi, “Başkanımızın talimatıyla Ofis Kültür Parkı’nda ihtiyaç duyulan süt mısır tezgâhı pamuk şeker cici bici ve bunun yanında patlamış mısır tezgâhlarını aldık. Bizlere bunların da ihtiyaç sahibi kadın ailelere tahsis etmemizi söyledi. Şu anda tezgâhları tahsis ettiğimiz aileler akşam saat 20 ile 24 saatleri arasında geçimlerini sağlamak için burada alışverişlerini yapıyorlar ve çok güzel oldu. Bu tür projelerimizin devamı gelecek. Başkanımız, kadınlara yönelik iş istihdamını artırmak için gereken tüm mücadeleyi veriyor.” diye konuştu.

Ev hanımı olduğunu belirten süt mısır tezgâhı sorumlusu Özlem Karalök, “Aile bütçeme destek sağlamak amacıyla belediyemize başvurdum. Başkanımız Ali Murat Bucak da bana süt mısırı satabileceğim bir tezgâh verdi. Burada akşam saatlerinde gelip tezgâhımı açıp süt mısır satıyorum, ailemin ve çocuklarımın okul masraflarını böylece karşılamış oluyorum. Bizlere bu imkânı veren Başkanımız Ali Murat Bucak’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Patlamış mısır satışı yapan Hanım Kaylan da bebeği olduğu için başka yerde çalışamadığını belirterek şunları söyledi:

“Bebeğim henüz 1,5 yaşında ve başka yerde uzun süreli çalışma imkânım yok. Durumu başkanımıza söyleyince kendisi de ihtiyaç sahibi olduğum için bana patlamış mısır tezgâhı verdi. Tezgâhta birkaç saat çalışıp bütçeme katkı sağlıyorum. Kadınlara yönelik iş imkânlarının artması gerekiyor, bu yönde bize yardımcı olan Belediye Başkanımız Ali Murat Bucak’a çok teşekkür ediyorum. Bu sayede evimin ve çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılayabiliyorum.”

Şanlıurfa'da dezavantajlı kadınlara istihdam fırsatı sağlanıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.