Yeni trend Şanlıurfa'daki kerpiç evler! Kışın sıcak yazın serin

Şanlıurfa’nın tarihi yapılarında sıkça karşımıza çıkan kerpiç ev yapımı, son dönemde ülke genelinde yaygın bir trend haline gelmiş durumda. Yazın serin, kışın ise sıcak tutma özelliği ile bilinen bu evler, geçmişte olduğu gibi günümüzde de Şanlıurfa’da kullanılmaya devam ediyor.

Yeni trend Şanlıurfa'daki kerpiç evler! Kışın sıcak yazın serin

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en eski şehri olarak bilinen Şanlıurfa’nın tarihine baktığımızda, geçmişten günümüze uzanan birçok geleneğin hala sürdüğünü görürüz. Bu gelenekler arasında öne çıkanlardan biri de kerpiç evlerdir.

Kırsal alanlarda hala kullanılmaya devam eden kerpiç evlerin en büyük özelliği yazın serin kışın ise sıcak tutmasıdır. 

Günümüzde en bilinen ve tanınan örneklerinden biri de Harran’da bulunan konik kubbeli kümbet evleridir. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan bu evler hem Harran ilçesinin hem de Şanlıurfa’nın sembollerinden biri haline gelmiş durumda.

Kaynak: Hüseyin Aslan

TÜRKİYE’DE YENİ YENİ TREND OLUYORLAR 

Şanlıurfa’da binlerce yıldır kullanılan kerpiç ev geleneği, ülke genelinde yeni yeni trend haline gelmeye başladı. Şehirlerdeki betonarme yapılardan sıkılan, bunalan ve doğal yaşam alanlarında vakit geçirmek isteyen çoğu kişi artık kerpiç evlere yönelmiş durumda.

Kerpiç evlerin yaz aylarında serin, kış aylarında sıcak tutması, vatandaşların bu tarz yapıları tercih etmesindeki bir diğer sebep. Şimdilik belli başlı bölgelerde yapılan kerpiç evler önümüzdeki günlerde, ülke genelinde yaygın kullanılan bir yapı olacak gibi görünüyor.

Yeni trend Şanlıurfa'daki kerpiç evler! Kışın sıcak yazın serin

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.