Şanlıurfa, Bodrum, Aydın, Mersin ve İzmir’i geride bıraktı! Altın çağını yaşıyor

Türkiye’de yıl boyunca genelde turistlerin en çok ziyaret ettiği şehirler deniz kenarları oluyor. Şanlıurfa, deniz kenarında olmasa da doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri ve gastronomik potansiyeli ile denizi olan çoğu bölgeden daha çok turist çekiyor. Şehir yıl boyunca 5 milyondan fazla ziyaretçi ağırlayarak adeta altın çağını yaşıyor.

Şanlıurfa, Bodrum, Aydın, Mersin ve İzmir’i geride bıraktı! Altın çağını yaşıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaz aylarında deniz kenarındaki iller genellikle turizmde öne çıksa da, Şanlıurfa denize kıyısı olmamasına rağmen birçok sahil şehrinden daha fazla turist ağırlıyor. Dünyanın en eski yerleşim yeri olan Şanlıurfa, sadece doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla değil, aynı zamanda gastronomik zenginlikleriyle de dikkat çekiyor.

Şanlıurfa, her yıl 5 milyondan fazla turisti ağırlamakta. Bu turistlerin yaklaşık 1 milyonu otellerde konaklarken, günübirlik ziyaretçilerle birlikte toplam ziyaretçi sayısı 5 milyonu aşmakta.

 

TURİZM ŞEHİRLERİNİ GERİDE BIRAKIYOR 

Şanlıurfa, denize kıyısı olan, Mersin, Bodrum, Aydın ve İzmir gibi turizm şehirlerine kıyasla daha fazla turist çekiyor. Şanlıurfa, doğru planlama ve yapılacak olan tanıtımlarla birlikte önümüzdeki yıllarda tüm dünyanın ziyaret etmek istediği şehirlerin başında gelebilir. 

Göbeklitepe’nin keşfiyle uluslararası alanda adından söz ettiren şehir, sadece Göbeklitepe ile değil, Balıklıgöl, Fırat Nehri, Harran ve Halfeti gibi etkileyici doğal ve tarihi mekanlarla da turistlerin ilgisini çekiyor. Tarihi dokusu, gastronomik zenginlikleri ve kadim kültürüyle Şanlıurfa, Türkiye’nin önemli turizm destinasyonlarından biri olmaya aday.

Ayrıca Şanlıurfa’da bulunan camiler, medreseler, hanlar ve çarşılar, şehrin turizm potansiyelini artırıyor. Kebap, lahmacun, çiğ köfte ve tatlılarıyla da tanınan Şanlıurfa, yemek turizmi açısından da oldukça önemli bir yere sahip.

Şanlıurfa, Bodrum, Aydın, Mersin ve İzmir’i geride bıraktı! Altın çağını yaşıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.