Kaymakam başrolde! Şanlıurfa'ya gelir gelmez ilçenin tanıtımını yaptı...

Harran'a yeni atanan Kaymakam Harun Reşit Han, ilçenin tanıtımı için alışılagelmişin dışında bir yöntem kullandı ve yöresel kıyafetler giyerek kamera karşısına geçip kısa bir klip çekti.

5

HARRAN- Şanlıurfanın Harran ilçesinin güzelliği bu kez Kaymakam Harun Reşit Han tarafından tanıtıldı.

Hz. İbrahim'in de şehri olarak bilinen kümbet evleriyle turizm destinasyonunda önemli bir yeri bulunan Harran ilgi görmeye devam ediyor. İlçeyi zyaret edenlerin sayısı her geçen yıl daha da artarken yeni atanan Harran Kay makamı Han da ilçenin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla farklı bir yol izledi. Yöresel kıyafetler giyen Kaymakam Han başrolünde kendisin yer aldığı kısa bir video çekti. Arka planda kümbet evlerin yer aldığı videoda Kaymakam Han'ın yörenin samp-img width='1.33' height='1' layout='responsive'elerinden biri olan deve ile geziye çıktığı görülüyor.

Kaymakam Han 28 saniyelik kısa ama etkili videosunu “Her karışı tarih ve kültürle bezenmiş Harran” sözleriyle paylaştı.

Kaymakam Harun Reşit Han Kimdir?

 Kaymakam Harun Reşit HAN,1988 yılında Yozgat İli Kadışehri ilçesi Kabalı köyünde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. 2011 yılında Antalya Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde Erasmus programı kapsamında Almanya'nın Viadrina Üniversitesnde bir dönem eğitim gördü. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde Sosyal Politika alanında Yüksek Lisans eğitimi aldı.

2013-2017 yılları arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda Aile ve Sosyal Politikalar Uzman Yardımcısı olarak görev yaptı.

2017-2018 yılları arasında Başbakanlıkta görevlendirildikten sonra Kaymakam Adaylığı sınavından başarılı olarak 2018 yılında Yozgat Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Yozgat Valiliği’nde İl Merkez stajını, Ankara/Elmadağ İlçesinde Kaymakam Refikliği stajını  tamamladı. Çorum/İskilip ve Burdur/Ağlasun İlçelerinde Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. Mülkiye teftiş stajını Edirne’de yaptıktan sonra yurtdışı stajı için gönderildiği İngiltere’nin Londra şehrinde bulunan INTO City University of London’da İngilizce dil eğitimi  aldı.

Eskişehir Mahmudiye ve Afyonkarahisar Şuhut Kaymakamı olarak görev yaptı. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerde büyük zarar gören Hatay iline Vali Yardımcısı olarak görevlendirildi. 02.07.2024 tarihli ve 32590 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 01.07.2024 tarihli ve 2024/187 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile de Harran Kaymakamı olarak atandı. İngilizce ve Almanca bilen Kaymakam Harun Reşit Han evli ve bir çocuk babasıdır.

Her karışı tarih ve kültürle bezenmiş Harran ❤️#harran #kümbet #tarih #şanlıurfa pic.twitter.com/z2AB1Sh6Ru

— Harun Reşit HAN (@HarunResitHan) August 24, 2024