Şanlıurfa'da trafo denetiminde gerginlik! Gözaltılar var...

Şanlıurfa kırsalında DEDAŞ'ın kaçak trafo denetiminde gerginlik çıktı. 2 kişi gözaltına alındı. CHP Şanlıurfa Mahmut Tanal olayı "DEDAŞ zulmü" olarak yorumladı ve "Şanlıurfa’daki elektrik sorununa çözüm bulmak, özel elektrik şirketi DEDAŞ’ın keyfi uygulamalarına son vermek zorundayız" dedi.

Şanlıurfa'da trafo denetiminde gerginlik! Gözaltılar var...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HALİLİYE- Şanlıurfa'nın Haliliye İlçesi Gürpınar Mahallesi Başmakçı mezrasında  Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ekipleri ile vatandaşlar arasından trafo gerginliği yaşandı.

DEDAŞ ekipleri tarafından tarımsal sulamalarda kullanılan trafolara yönelik denetim yapıldı. Jandarma timleri eşliğinde denetim yapan ekipler kaçak trafoları sökmek isteyince gerginlik çıktı. Jandarma ekiplerinin müdahalesi ile sonlandırılan gerginlikte 2 kişi gözaltına alındı.

VEKİL TANAL: DEDAŞ'IN KEYFİ UYGULAMALARINA SON VERMEK ZORUNDAYIZ!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal da olaya ilişkin açıklama yaptı. Vekil Tanal “Şanlıurfa’da yine DEDAŞ zulmü!” diyerek olayı şu sözlerle aktardı:

“Haliliye ilçesine bağlı Gürpınar mahallesi Başmakçı mezrasında, DEDAŞ ekipleri, jandarma eşliğinde köyün trafosunu sökmek için geldi. Adeta ablukaya alınan Başmakçı mezrasında vatandaşla asker, karşı karşıya getirildi. Jandarmanın orantısız güç kullandığı olayda, trafo sökümüne karşı çıkan 2 vatandaşın tutuklandığı yönünde de bilgi ulaştı bizlere.”

AK Parti hükümetini eleştiren Vekil Tanal “22 yıllık AKP iktidarında Şanlıurfa halkı her türlü zulme maruz kalıyor. Şanlıurfa’da TOMA’lar köylere kadar indi! Ne diyorlardı: Yaparsa Ak Parti yapar! Şanlıurfa’daki elektrik sorununa çözüm bulmak, özel elektrik şirketi DEDAŞ’ın keyfi uygulamalarına son vermek zorundayız. Bu da iktidar değişimiyle mümkün olabilir. Çünkü DEDAŞ bizzat AKP ve Erdoğan tarafından korunuyor!” dedi.

 

Şanlıurfa'da trafo denetiminde gerginlik! Gözaltılar var...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.