Milyonları ilgilendiriyor! 2025'te asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Yeni tahmin geldi

Açlık sınırı, asgari ücreti geride bıraktı. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in "asgari ücret yeterli" açıklaması tartışma yaratırken, 2025 yılı asgari ücret zammı için dikkat çeken iddialar gündemde.

Milyonları ilgilendiriyor! 2025'te asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Yeni tahmin geldi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gıda fiyatlarında aylık enflasyon ivmesi sürerken, açlık sınırı ile asgari ücret makası da açılmaya devam ediyor.

Türk-İş'in Temmuz ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin; sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı, bilinen adıyla açlık sınırı temmuz ayında 19 bin 234 TL'ye yükseldi.

Yoksulluk sınırı olan gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise temmuz ayında 62 bin 652 TL’ye çıktı. Bekar bir çalışanın 'yaşama maliyeti' de aylık 24 bin 901 TL'ye yükseldi.

AÇLIK SINIRI ASGARİ ÜCRETİ GEÇTİ

Böylece açlık sınırı, 17 bin 2 TL olan asgari ücretin 2 bin 232 lira üzerinde gerçekleşmiş oldu.

'ASGARİ ÜCRET YETERLİ'

Söz konusu gelişmelerle birlikte geçtiğimiz aylarda Bloomberg HT ve Habertürk ortak canlı yayınına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, Türkiye'nin gelişmekte olan ekonomiler arasında en yüksek asgari ücrete sahip olduğunu ve asgari ücretin yeterli olduğunu açıkladı.

2025 YILINDA ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Şimşek'in açıklamalarına rağmen açlık sınırı ve asgari ücret arasındaki makas açılırken; Bloomberg, 2025 yılında geçerli olacak asgari ücrete zam oranına ilişkin dikkat çeken bir iddiada bulundu.

Bloomberg'in aktardığı habere göre, asgari ücrete yıl sonunda beklenen enflasyon yani yüzde 25 civarı zam yapılıp yapılmayacağı enflasyonla mücadelenin samimi olup olmadığının göstereceği belirtildi.

Bloomberg'in asgari ücret iddiası sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan ekonomist Barış Soydan ise, "Neden yapısal reformlar veya vergi paketi değil de sadece asgari ücrete zam gösteriyor bunu?" diye sordu.

Milyonları ilgilendiriyor! 2025'te asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Yeni tahmin geldi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.