Urfa ekonomisinin kalbi durdu! Kesintiler artık can yakıyor...

Şanlıurfa Evren Sanayi Sitesi'nde günde 3-4 saati aşan elektrik ve su kesintileri, esnafı büyük maddi zarara uğratmasının yanısıra artık sağlık açısından da tehlike oluşturmaya başladı. Makinasız çalışmak zorunda kalanların ellerinde egzoz yanığı oluşurken bölgede hijyen koşulları da sağlanamıyor. Tüm müracaatlarına rağmen geri dönüş alamadıklarını söyleyen esnaf yetkililerden acil çözüm bekliyor.

Urfa ekonomisinin kalbi durdu! Kesintiler artık can yakıyor...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EYYÜBİYE- Şanlıurfa ekonomisinin atan kalbi konumundaki Evren Sanayi Sitesi elektrik ve su kesintileri ile adeta can çekişiyor.

Çok sayıda iş yerini bünyesinde barındıran ve tüm ekipmanların elektrik ile çalıştığı sitede her gün en az 3-4 elektrik ve su kesintisi yaşanıyor. İş yapamaz hale gelen esnaf büyük zarara uğrarken müşteriler de taleplerinin yerine getirilmemesinin mağduriyetini yaşıyor. Su kesintisi ile de çifte sorun yaşayan esnaf çareyi iş yerlerine damacana damacana su taşımakta bulduysa da bu da hem geçici hem zahmetli hem de masraflı bir çözüm olarak karşılarına çıkıyor. Kesintiler ayrıca sağlık sorunu da beraberinde getiriyor. 

ESNAF ASLAN: ELLERİMİZDE EGZOZ YANIKLARI OLUŞUYOR 

İşleri yetiştirmek için bilek ve el gücü ile çalışmak zorunda kaldıklarını ve bu nedenle ellerinde yanıkları oluştuğuna dikkat çeken Oto Tamir Ustası Hikmet Aslan “Elektrikler olmadığından dolayı iş olmuyor ve mecburen oturuyoruz. Elektriğimiz 4 saat boyunca kesildi. 20 güne yakındır sanayinin suyu yok. Sular kesiliyor akşama doğru gelmeye başlıyor. İş bittikten sonra suyu ne yapacağım? Sanayinin suyu ve elektriği yok. Kullanmakta olduğumuz lifti elektrik olmadığından kullanamıyoruz. Gelen müşterileri elektrik olmadığından geri göndermek zorunda kalıyoruz. Zaten piyasa yok ve iş yapamıyoruz olan işleri de bu şekilde kaybediyoruz. Elektrik olmadığı için arabayı kendi ellerimizle krikoya kaldırmak zorunda kalıyoruz o yüzden ellerimizde egzoz yanıkları oluşuyor. Elektrik olsa arabayı lifte kaldırırdık ve bu sıkıntıları yaşıyor olmazdık" dedi. 

ESNAF MUHATAP BULAMIYOR

20 günden fazla su kesintisi yaşandığını belirten esnaf, mağduriyetlerinin çözümü için muhatap bulamamaktan da şikayetçi. Usta Aslan çözüm için her yola başvurduklarını belirterek şöyle konuştu:

"ŞUSKİ ve TEDAŞ’a ne kadar tweetler ve mailler attıysak da boş. Esnaf eylemler yaptı, sorunumuzu Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’a kadar söylediler yine de bir şey çıkmadı. Esnaf arkadaşlar bu sorunumuzu CİMER’e taşıdı yine de bir şey çıkmadı. Elektrik olmadığı için kompresörüm boş ve lastikleri sökemiyoruz. Havalı kompresör olmayınca çalışamıyoruz. Bütün işlerimiz elektrik ve su iledir. Bugün sularımız 3 saatten fazla kesildi ve esnaflar camideki suya yüklenince orada ki su da kalmadı. Artık işe hazır sular ile geliyoruz. Damacana su alıp getiriyorum ellerimizi o şekilde yıkıyoruz. Elemanların ellerini yıkamadan eve gittiği günler oluyor.” 

“SANAYİ ESNAFI OLARAK ÇOK SIKINTI YAŞIYORUZ”

Kesintiler nedeniyle yaşadıkları sıkıntıyı dile getiren Oto Elektrik Ustası Müslüm Gözoğlu ise yetkililere şöyle seslendi: “Sabahtandır elektrikler yok, işlerimiz elektrikle oluğu için perişan olmuş durumdayız. Hem maddi hem manevi yönden çok mağdur olduk. Kesintiler yüzünden müşterilerimize de çok mahcup olduk. Elektrikler bu aralar çok sık kesilmeye başladı. Kesintiler yüzünden işlerimiz baya birikti bu kez altından kalkamıyoruz. Son bir aydır elektrikler çok sık kesilmeye başladı. Sanayi esnafı olarak çok sıkıntı yaşıyoruz. Mağduriyetimizi iletmek için aradığımızda karşıda muhatap bulamıyoruz. Tüm cihazlarımız elektrikle çalışıyor. Elektrik bizim elimiz ve ayağımız. Kesintiler yüzünden güneş panelleri ve jeneratör taktıracak duruma geldik. Yetkililerden temennimiz bu sorunlarımızın çözüme kavuşmasıdır.” 

“ÇOK MÜŞTERİ KAYBI YAŞIYORUZ”

“Elektrikler sürekli kesildiğinden hafta içi çok sıkıntı yaşıyoruz. Elektrikleri sağlayan trafoların bir an önce devreye girmesini istiyoruz" diyen bir tornacı kalfası ise müşteri kaybettiklerini söyledi. 

“YETKİLİLERDEN SORUNLARIMIZA ÇÖZÜM BULMALARINI İSTİYORUZ”

Oto elektrik ustası Mehmet Badıllı ise “Elektrikler olmadığı için dükkânlarımız boş kalıyor ve iş yapamaz oluyoruz. Mağduriyet yaşadığımız bu durumdan şikâyetçiyiz. Elektrikler ve sular sürekli kesilmekte. Bu durum işlerimize engel oluyor. Yetkililerden sorunlarımıza çözüm bulmalarını istiyoruz" diye konuştu. 

“BAZEN GECE SAAT 1’E KADAR BEKLEDİĞİMİZ OLUYOR”

Döşeme sektöründe çalışan bir başka kalfa ise mesaiye kalmak zorunda olduklarını şu sözlerle ifade etti: "Elektrikler günde 2 saat süreyle 3-4 sefer kesiliyor. Kepenklerimiz elektrikli olduğu için bazen gece 00.00-01.00’e kadar beklediğimiz oluyor. Sularımızın da günde 3 defa kesildiği oluyor. Yetkililerden biran önce sorunlarımıza çözüm bulmalarını istiyoruz."

Esnafın gözü çözüm için yetkililerden gelecek adımda.

Urfa ekonomisinin kalbi durdu! Kesintiler artık can yakıyor...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.