Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti! O sektör radara alındı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ekonomiyle mücadele çerçevesinde tütün sektörüne yönelik ülke genelinde kapsamlı bir denetim başlattı. 8 ilde eş zamanlı olarak yapılan denetimlerde, bandrolsüz ürünler ve stok kayıtlarındaki usulsüzlükler titizlikle incelendi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti! O sektör radara alındı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında tütün sektörüne yönelik büyük bir denetim gerçekleştirdi. Bakan Mehmet Şimşek'in talimatıyla başlatılan denetimler, 8 ildeki 23 tütün üreticisine ait 26 adreste eş zamanlı olarak yürütüldü. Güvenlik güçlerinin de katılımıyla yapılan denetimlerde, üretim tesislerinden depolara, satış noktalarından stok kayıtlarına kadar her ayrıntı detaylı bir şekilde incelendi.

Denetimlerde, özellikle bandrol mevzuatına aykırı ürünlerin tespiti ve stok kayıtlarının fiili durumla uyumu üzerine yoğunlaşıldı. Usulsüzlük tespit edilen firmalar hakkında vergi incelemesi başlatılması için gerekli adımlar atıldı. Operasyon kapsamında, teminat yükümlülüğüne uymayan firmalar da yakından takip edilerek, bu firmaların faaliyetlerinin durdurulması yönünde çalışmalar yürütüldü.

Bakanlık, daha önce de benzer denetimlerle kayıt dışı faaliyetlerin önüne geçmeyi hedeflemiş ve bir tütün üreticisine 6 milyar lira ceza uygulamıştı. Yeni denetimlerin de bu kararlılığı pekiştirdiği ve kayıt dışı ekonomiye karşı mücadelede önemli bir adım olduğu ifade edildi. Bakanlık yetkilileri, bu tür denetimlerin artarak devam edeceğini ve sektördeki yasa dışı faaliyetlere karşı sıfır tolerans gösterileceğini belirtti

Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti! O sektör radara alındı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.