2024-2025 Eğitim yılı Ücretli Öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır, şartları nedir, maaşı ne kadar? Ücretli Öğretmenlik başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ücretli öğretmenlik başvurularının ne zaman sona ereceği, başvurularını henüz yapmamış kişiler tarafından sorgulanıyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir zaman kala, ücretli öğretmenlik başvuruları alınmaya başladı. Başvurularını yapan adaylar ise gözlerini sonuçların açıklanacağı tarihe çevirdi. Peki, ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman bitecek, sonuçlar ne zaman açıklanır?

2024-2025 Eğitim yılı Ücretli Öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır, şartları nedir, maaşı ne kadar? Ücretli Öğretmenlik başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Ücretli öğretmenlik başvurularının ne zaman sona ereceği, başvurularını henüz yapmamış kişiler tarafından sorgulanıyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir zaman kala, ücretli öğretmenlik başvuruları alınmaya başladı. Başvurularını yapan adaylar ise gözlerini sonuçların açıklanacağı tarihe çevirdi. Peki, ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman bitecek, sonuçlar ne zaman açıklanır?

2024-2025 eğitim öğretim yılına kısa bir süre kala, ücretli öğretmenlik başvuruları başlamış durumda. Başvurular, 1 Ağustos 2024 tarihinde alınmaya başlanırken, eğitim yılı süresince devam edecek. Ancak, eğitim öğretim yılının başlangıcıyla birlikte ihtiyaçları hızlıca karşılamak amacıyla başvuruların 5 Eylül 2024 saat 17.00’ye kadar tamamlanması gerekiyor.

Başvurular, ilk aşamada yapılan sıralama ve ihtiyaç doğrultusunda değerlendirilecek. İkinci sıralama ise ilk başvuruların tamamlanmasının ardından yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından sonuçların ne zaman açıklanacağına dair net bir tarih henüz duyurulmadı. Sonuçlar, SMS ile bilgilendirme yapılması beklenirken, il ve ilçe müdürlüklerinin web sayfalarından da takip edilebilecek.

Başvurusu kabul edilen öğretmen adayları, görev alacakları okullara diploma, formasyon belgesi, nüfus cüzdanı, son altı aylık sağlık raporu ve sabıka kaydını teslim edecekler.

Herhangi bir alanda bu sıralamadaki tüm başvurular bitinceye kadar ikinci sıralama yapılmayacaktır. Ancak ihtiyaç oluşan alanla sınırlı olmak üzere ikinci bir sıralama yapılacaktır.

E-DEVLET ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-Devlet üzerinden ücretli öğretmenlik başvurusu yapacak olan vatandaşlar, şu adımları takip edecek;

1-Öncelikle başvuru ekranına girecek olan ücretli öğretmen adayları, kimlik bilgilerinin olduğu ekranla karşılaşacak.

2- İletişim bilgileri, Milli Eğitim İl veya İlçe Müdürlüğü'nün öğretmen adayıyla iletişim kurabilmesi için önem arz ettiğinden, bu bölümün doğru incelenmesi, yanlışlık varsa düzeltilmesi gerekecek.

3- Eğitim bilgileri bölümünde yer alan; "Formasyonum var." , "Köy Okullarında Çalışmak İstiyorum.", "Milli Eğitim Bakanlığından Emekli Oldum." , Yurt dışı eğitim kurumlarından mezun oldum ve YÖK denkliğim var ya da Eğitim Enstitüsünden mezun oldum." seçenekleri incelenerek, varsa ilgilendiren seçenek tercih edilecek.

4- Yukarıdaki bilgiler tamamlandıktan sonra 'Kaydet ve İlerle' butonuna basılmalıdır.

5- 'Kaydınız başarıyla oluşturulmuştur. Tercih bilgilerinizi aşağıdan girmeye başlayabilirsiniz.' bildiriminin karşınıza çıkmasının ardından ön lisans ve lisans mezuniyeti bilgileriniz içerisinden tercihinize esas olan mezuniyet bilginizi belirtilen alandan seçmeniz zorunlu olacak.

6- İl ve ilçe tercihiniz ile birlikte branş belirtmeli, ikinci dönem de bu tercihlere göre çalışmak istiyorsanız 'İlgili tercihimin ikinci dönemde de geçerli sayılmasını istiyorum.' seçeneğini işaretlemelisiniz.

ŞANLIURFA’DA GEÇEN YIL KAÇ ÜCRETLİ ÖĞRETMEN VARDI?

Türk Eğitim-Sen’in araştırmasına göre, Şanlıurfa'da norm kadro ihtiyacı 6 bin 280 iken, ücretli öğretmen sayısı 4 bin 219. Kentte görev yapan ücretli öğretmenlerin 2 bin 377'si eğitim fakültesi, bin 395'i lisans, 447'si ön lisans mezunu.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

2024-2025 Eğitim yılı Ücretli Öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır, şartları nedir, maaşı ne kadar? Ücretli Öğretmenlik başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.