Parasını katlamak isteyen Şanlıurfalıların ilk tercihi oluyor! Önümüzdeki yıllarda patlama yapacak

Şanlıurfa'da gayrimenkul piyasası yatırımcıların gözdesi haline geldi. Düşük alım fiyatları ve yüksek kira getirileri, borsa gibi riskli alanlardan uzak duran yatırımcıları bölgeye çekiyor. Merkez Karaköprü İlçesi'nde kiralar 15 bin TL'den başlarken, Şanlıurfa, Türkiye'nin kira getirisi en yüksek 10 ili arasında yer alıyor. Ekonomik dalgalanmalara karşı güvenli liman arayanların tercihi genellikle gayrimenkul oluyor.

Parasını katlamak isteyen Şanlıurfalıların ilk tercihi oluyor! Önümüzdeki yıllarda patlama yapacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Uzun yıllardan bu yana yatırımcısına en çok kazanç sağlayan taşınmazlardan birin olan gayrimenkul, son zamanlarda yeniden gözde olmaya başladı. Şanlıurfa'da da en iyi yatırım aracının yine gayrimenkul olduğunu düşünenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. 

 

ŞANLIURFA İLK 10 İL ARASINDA

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), temmuz ayına ilişkin açıkladığı konut satış rakamlarına göre Türkiye genelinde konut satış sayısı, temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16 artarak 127 bin 88’e yükseldi. Şanlıurfa da kira getirisi en yüksek 10 il arasında yer aldı. Kentte ortalama konut fiyatı 22 milyon 147 bin TL olarak kayıtlara geçerken yıllık kira getirisinin ise yüzde 8,68 olduğu görüldü. Bu haliyle yüksek kazanç vaat eden gayrimenkule ilgi daha da arttı. Ekonomi uzmanlarının da peş peşe yaptıkları uyarıların ardından uzun vadeli yatırımcılar faiz yerine gayrimenkule yöneldi. Ayrıca konut fiyatlarındaki gerilemeye karşılık kiralardaki artış da yatırımcılar için pusula oldu. Özellikle daire fiyatlarının uzun zamandır yerinde saymasını fırsat bilen yatırımcılar, düşük fiyatla daire alıp kiraya vermeye başladı. 

ŞANLIURFA’NIN KİRA GETİRİSİ OLDUKÇA YÜKSEK 

Şanlıurfa'da 2+1 daire fiyatlarının 1 milyon 500 bin liradan başladığı görüldü. 4+1 daireler ise uzun yıllardır bu kadar düşük fiyatlı olmamıştı. Merkez Karaköprü İlçesinde site içerisinde 4+1 daireleri 2 milyon 500 bin TL'ye bulmak mümkün. Bu dairelerin kiralar ise 15 bin TL'den liradan başlıyor. Hal böyle olunca piyasa düşükken alınan bu gayrimenkuller zamanla hem daha çok kıymetlenirken hem de düzenli kira geliri ile yatırımcının iştahını kabartıyor. Yatırımcı düzenli para akışı sağlayan bu karlı alışverişi faize tercih ediyor. Çünkü faizlerde ana para yüksek enflasyon karşısında her geçen gün eriyor.

Yatırımcı keyifle el ovuştururken kira arayışında olanlar ise kara kara düşünüyor. Şanlıurfa'da yatırımcı ile düşük gelirli arasındaki makas da her geçen gün açılmaya devam ediyor.

Parasını katlamak isteyen Şanlıurfalıların ilk tercihi oluyor! Önümüzdeki yıllarda patlama yapacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.