Bakan Tunç’un katılımıyla 1.5 milyar TL’lik dev projenin temeli Şanlıurfa'da atıldı

Şanlıurfa Adalet Sarayı ek hizmet binası için temel atma töreni, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un katılımıyla gerçekleştirildi. Temeli atılan ek hizmet binası 1.5 milyar TL’ye mal olacak ve 55 bin metrekare kapalı alana sahip. Törende konuşan Bakan Tunç, deprem bölgesindeki artan yargı yükünün altını çizerek, adalet hizmetlerinin hızlandırılması ve yargılamaların makul sürede sonuçlandırılması amacıyla gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

Bakan Tunç’un katılımıyla 1.5 milyar TL’lik dev projenin temeli Şanlıurfa'da atıldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala



ŞANLIURFA- Şanlıurfa Adalet Sarayı ek hizmet binasının temeli Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un katılımıyla bugün atıldı.

Şanlıurfa Adliyesi yanında yapılacak olan ek hizmet binası için temel atma töreni yapıldı. 

Törene Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yanı sıra Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda kurum amiri katılım gösterdi.

ADALET SARAYI EK HİZMET BİNASI NE ZAMAN AÇILACAK?

Törende konuşan Bakan Tunç, temeli atılan ek hizmet binasının yaklaşık 700 gün içinde tamamlanmasını planladıklarını söyledi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdiğini belirten Bakan Tunç, ödenek konusunda Cumhurbaşkanı’nın destekleri ile hiçbir sıkıntı yaşamadan iki yıl içinde ek hizmet binasının açılışını gerçekleştireceklerini belirtti.

TUNÇ: YENİ UYGULAMALARI HAYATA GEÇİRDİK

Bakan Tunç, konuşmasında son yıllarda gerçekleştirilen yargı reformlarına da değinerek, “Son 22 yılda görülmemiş reformlar yaparak yeni uygulamaları hayata geçirdik” dedi.

ŞANLIURFA’YA 98 YENİ MAHKEME KURDUK

 Şanlıurfa’da yapılan adalet yatırımlarını hatırlatan Tunç, 2006 yılında Şanlıurfa Adalet Binası, 2012 yılında Viranşehir Adalet Binası, 2018 yılında Akçakale ve Siverek Adalet Binalarının tamamlandığını ifade etti. Ayrıca, 2024 yılı içerisinde Şanlıurfa merkezde ve ilçelerde toplam 98 yeni mahkeme kurulduğunu duyurdu.

Konuyla ilgili bakan Tunç şunları kaydetti: 

"Deprem bölgesinde yargının artan iş yükünü karşılamak üzere, Adaletin gecikmeden tecellisi ve yargılamaların makul sürede sonuçlandırılması amacıyla gereken tedbirleri aldık. Bu doğrultuda; 99 Adli, 21 İdari olmak üzere toplam 120 İlk Derece Mahkeme, 4 Adli, 2 İdari olmak üzere toplam 6 İstinaf Mahkemesi kurduk. Şanlıurfa ilimizde ise; 2024 yılında merkezde 40, Viranşehir’de 15, Siverek’te 12, Birecik’te 8, Suruç’ta 7, Ceylanpınar’da 5, Akçakale ve Harran’da 4’er, Bozova, Halfeti ve Hilvan’da 1’er olmak üzere toplam 98 yeni mahkeme kurduk."

TUNÇ: 312 ADALET PERSONELİ KONUTUNU EN KISA ZAMANDA TAMAMLAYARAK HİZMETE SUNACAĞIZ

Yeni yatırımlar hakkında bilgi veren Bakan Tunç, Birecik, Suruç ve Viranşehir’e inşa edilecek yeni adalet binalarının yanı sıra, Hilvan’da hükümet konağı içinde adliyeye ayrılacak alanın da planlandığını belirtti. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2025 yılı yatırım programına teklif edilen projeler hakkında da açıklamalarda bulundu. Ceylanpınar ve Harran’a yapılacak yeni adalet binalarının detaylarını paylaşan Bakan Tunç, Şanlıurfa genelinde inşa edilecek 312 adalet personeli konutunun da en kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacağını belirtti.

Bakan Tunç, Ceylanpınar Adalet Binası’nın 6 bin 438 metrekare, Harran Adalet Binası’nın ise 5 bin 325 metrekare kapalı kullanım alanına sahip olacağını söyledi. Bu projelerin, 2025 yılı yatırım programına teklif edildiğini vurgulayan Bakan, çalışmaların en kısa sürede başlayacağını ifade etti.

2024 yılı yatırım programı kapsamında ise Şanlıurfa genelinde birçok ilçede adalet personeli için konutlar inşa edilecek. Şanlıurfa Merkez’de 180 daire, Akçakale’de 20 daire, Birecik’te 24 daire, Bozova’da 12 daire, Ceylanpınar’da 12 daire, Harran’da 8 daire, Hilvan’da 8 daire, Siverek’te 20 daire ve Suruç’ta 22 daire etüt-proje olarak planlanırken, Suruç’ta ayrıca 6 dairelik bir inşaat projesi de hayata geçirilecek. Bakan Tunç, toplamda 312 adalet personeli konutunun en kısa zamanda tamamlanarak hizmete sunulacağını müjdeledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuşmasında Şanlıurfa Adalet Sarayı Ek Hizmet Binası’nın 25 Mayıs 2026 tarihinde tamamlanarak hizmete açılacağını müjdeledi. Toplam 1 milyar 494 milyon lira bedelle yapılacak olan binanın, Şanlıurfa’ya ve adalet teşkilatına hayırlı olmasını dileyen Bakan Tunç, binanın açılışında da Şanlıurfalılarla birlikte olmayı temenni etti.

BUTONLARA BASILDI

Bakan Tunç, konuşmasını bitirdikten sonra, Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan’ın yaptığı duanın ardından temel atma işlemi yapıldı. Vali Hasan Şıldak, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri, İl Müftüsü Ramazan Tolan ve birçok kurum amiri, Bakan Tunç ile beraber butona basarak temeli atıldı. 

ŞANLIURFA ADALET SARAYI EK BİNASI

Temeli atılan Şanlıurfa Adalet Sarayı Ek Hizmet Binası, 55 bin 377 metrekare kapalı alana sahip olacak. 

35 duruşma salonu, 132 hâkim ve savcı odası, idare ve vergi mahkemeleri, icra müdürlüğü, adli destek ve mağdur hizmetleri müdürlüğü ile denetimli serbestlik birimlerini barındıracak olan bina, 329 araçlık otopark kapasitesine sahip olacak. 

Yerel mimariye uygun olarak inşa edilecek bu bina, son teknoloji bilişim altyapılarıyla donatılacak.

 

Bakan Tunç’un katılımıyla 1.5 milyar TL’lik dev projenin temeli Şanlıurfa'da atıldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.