Türkiye’nin ilk 100 firması arasında yer alıyor! Dev şirket tam 22 milyara satışa çıkarıldı

TMSF, HES Kablo ve Erciyes Çelik Halat’a ait önemli hisseleri 22 milyar TL muhammen bedelle yatırımcılara sunuyor. Kapalı teklif ve açık artırma yöntemleriyle yapılacak olan ihale için son başvuru tarihi 26 Ağustos.

Türkiye’nin ilk 100 firması arasında yer alıyor! Dev şirket tam 22 milyara satışa çıkarıldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Hazineye ait stratejik hisselerin satışına yönelik yeni bir ihale süreci başlattı. Bu süreçte, HES Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin %100 hissesi ve Erciyes Çelik Halat Tel Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin %27,49'luk hissesi yatırımcıların değerlendirmesine sunulacak. İhale, kapalı tekliflerin ardından açık artırma yöntemiyle sonuçlandırılacak.

İhale, kapalı teklif ve açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilecek. HES Hacılar Elektrik'in %100 oranındaki hisseleri 30 milyar adet nominal değere sahipken, Erciyes Çelik Halat’ın %27,49 oranındaki hisseleri de bu kapsamda satışta bulunuyor.

 

22 MİLYAR TL MUHAMMEN BEDEL

İhalede belirlenen muhammen bedel 22 milyar TL olarak açıklandı. Yatırımcıların ihaleye katılabilmesi için 1 milyar TL teminat yatırmaları gerekiyor. İhaleyi kazanan yatırımcı, bu teminat oranını teklif tutarının yüzde 10’una yükseltecek.

 

SON TEKLİF 26 AĞUSTOS

İhaleye katılmak isteyenlerin, kapalı teklif zarflarını 26 Ağustos 2024 tarihine kadar TMSF'nin İstanbul, Şişli’deki ofisine teslim etmeleri gerekiyor. İhale, 28 Ağustos 2024 tarihinde aynı adreste gerçekleştirilecek. Kapalı zarfların açılmasının ardından açık artırma süreci başlayacak.

 

HES KABLO’NUN GEÇMİŞİ

1974 yılında kurulan HES Kablo, enerji kablolarından fiber optik kablolara kadar geniş bir ürün yelpazesi sunan, uluslararası standartlara uygun üretim yapan bir firma olarak dikkat çekiyor. 2023 yılında Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında 91. sırada yer aldı. Şirketin kabloları, 1915 Çanakkale Köprüsü gibi önemli projelerde kullanıldı.

 

İHALEYE ŞARTLARI

İhaleye katılmak isteyen yatırımcıların, devlet ihale kanunu gereği belirlenen şartları yerine getirmeleri gerekiyor. TMSF’nin kayyım olarak görevlendirildiği şirketlerle bağlantısı bulunan kişiler ve gruplar ihaleye katılamayacak. Ayrıca, Rekabet Kurulu’nun onayı da devrin tamamlanması için gerekli olacak.

Türkiye’nin ilk 100 firması arasında yer alıyor! Dev şirket tam 22 milyara satışa çıkarıldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.