Bakan Yumaklı tarih vererek uyardı: Alarm durumundayız!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, son günlerde meydana gelen orman yangınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yumaklı, 15 Eylül’e kadar alarm durumunda olacaklarını belirtti.

5

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, son günlerde artarak devam eden orman yangınlarına ilişkin bazı uyarılarda bulundu.

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile eylül ayının ortalarına kadar yangın alarmının süreceğini, yüksek sıcaklık, düşük nem ve kuvvetli rüzgarlara karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

15 Eylül tarihine kadar alarm durumunda olacaklarını ifade eden Yumaklı, “15 Eylül’e kadar alarm durumundayız. Çok basit herhangi birşeyi şimdi burada yaksak onun için bile telaş ederiz. Biz 30 -40 metre yükselen alevlerle mücadeleden bahsediyoruz. Buna kadar giden bir sonuçtan bahsediyoruz. Dolayısıyla bunun oluşmamasının sağlanması buradaki başarıyı ifade eder. Ve tek başımıza yapamayız.Vatandaşlarımızın bize destek olması gerekir. Ben bu arada hakikaten kendileri çok dikkat eden, hassasiyet gösteren, mücadelemizde de bizlere dua eden, bizlerin yanında dualarıyla olan bütün vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Minnetarlığımı ifade etmek istiyorum.Yanımızda, yöremizde olanlara da dikkat etmemiz gerektiğini anlatmak için söylüyorum bunu. Çünkü çok kısa sürede tespit ve müdahale son derece önemli. İlk müdahale 45 dakikalardan 11 dakikalara kadar indi. Bu yıl hedefimiz 10 dakika olacak inşallah.” dedi.