DMM’den Mehmet Şimşek’in istifa iddialarına ilişkin açıklama

DMM, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in görevinden istifa etmek istediğine dair sosyal medyada dolaşan iddiaların asılsız olduğunu duyurdu.

DMM’den Mehmet Şimşek’in istifa iddialarına ilişkin açıklama

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in görevinden istifa etmek istediğine dair sosyal medyada dolaşan iddialara ilişkin bir açıklama yaptı. 

DMM tarafından yapılan açıklamada, Bakan Şimşek’in istifa kararı aldığı ve sonrasında ikna edilerek görevine devam ettiğine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. 

Açıklamada, bu tür dezenformatif haberlerin piyasada tedirginlik ve güvensizlik yaratmayı amaçladığı vurgulanarak, vatandaşların bu iddialara itibar etmemeleri istendi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kasıtlı olarak yayılan bu tür yalan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini hatırlattı.

İstifa etmek istediği iddia edilen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, X hesabından İletişim Başkanlığı'nın açıklamasını retweet ettiği görüldü.

DMM tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

 "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevinden istifa etmek istedi” iddiası doğru değildir.  Bakan Şimşek’in görevinden istifa etme kararı aldığı ve ikna edilerek görevde kaldığına yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan dezenformatif haberlere itibar etmeyiniz”.

 

 

 

DMM’den Mehmet Şimşek’in istifa iddialarına ilişkin açıklama

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.