Şanlıurfalılar dikkat, uzmanı uyardı: Büyük bir patlama olacak

Ekonomist Selçuk Geçer, konutunu satıp parasını faize yatırmayı planlayan yatırımcılara uyarıda bulunarak, “Bir yatırımcı evini satıp faize yöneliyorsa, gelecek yıl o evi geri alması mümkün olmayacak. Çünkü konut fiyatlarında büyük bir patlama olacak.” dedi.

Şanlıurfalılar dikkat, uzmanı uyardı: Büyük bir patlama olacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek enflasyon ve Türk lirasındaki değer kayıplarının etkisiyle, birçok yatırımcı birikimlerini değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Bu dönemde gözler, Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayında alacağı faiz kararında yoğunlaşmış durumda. Ancak, konut fiyatlarındaki durgunluk ve faiz oranlarındaki artış, bazı yatırımcıları ellerindeki mülkleri satıp paralarını faize yatırma düşüncesine yöneltiyor.

Önde gelen ekonomistler, bu stratejinin ciddi riskler taşıdığını vurguluyor. Selçuk Geçer, özellikle bu yöntemden kaçınılması gerektiğini belirtiyor. Geçer, “Konut fiyatları şu anda enflasyon karşısında artış göstermiyor. Enflasyonun altında kalan konut fiyatları, o ürünün değerinin düşük olduğunu gösterir. Parası olanlar için bu dönemde birikim yapma fırsatı var, olmayanlar için ise kayıp dönemi. Evini satıp faize yönelen bir yatırımcı, gelecek yıl o evi geri alırken zorluk yaşayacak, çünkü konut fiyatlarında büyük bir patlama bekleniyor” ifadelerini kullandı.

Geçer ayrıca, gayrimenkul ve arsa piyasasında da önemli değişiklikler yaşanacağını öngörerek, “Türkiye’nin enflasyonu düşük göstermeye yönelik çabaları, beklenti enflasyonunu artırıyor ve bu durum faizlerin düşmesine yol açacak” şeklinde konuştu.

 

Şanlıurfalılar dikkat, uzmanı uyardı: Büyük bir patlama olacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.