Şanlıurfa’da da boykot edilmişti! Coca Cola küçülmeye gidiyor...

Şanlıurfa dahil tüm Türkiye'de karşılaştığı boykot nedeniyle zorluklar yaşayan Coca-Cola İçecek A.Ş., Kamuyu Aydınlatma KAP’a yaptığı bildirimde satış hacmi ve finansal beklentilerinde güncellemeye gittiğini duyurdu.

Şanlıurfa’da da boykot edilmişti! Coca Cola küçülmeye gidiyor...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Coca-Cola İçecek A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı bildirimde satış hacmi ve finansal beklentilerinde güncellemeye gittiğini duyurdu.

Şirketin açıklamasında, Orta Doğu’daki uzun süren hassasiyetler ve siyasi açıdan temkinli tüketici davranışları nedeniyle tüm yıl için satış hacmi beklentilerinin orta-tek haneli büyümeden yatay-düşük-tek haneli büyümeye revize edildiği belirtildi. Ayrıca, net satış gelirlerinde de bir revize yapıldığı kaydedildi: 

“Revize edilen hacim beklentisi ve başlangıçta planlanandan daha yavaş fiyat artışlarıyla birlikte, Kur Etkisinden Arındırılmış Net Satış Geliri büyüme beklentimizi ‘düşük 40’lı yüzdelerde büyüme’den ‘düşük 30’lu yüzdelerde büyüme’ olarak güncelliyoruz.”

Operasyonel karlılık konusunda da bir revize yapılmış olup, şirket, 2023 yılına göre hafif bir düşüş veya yatay bir seyir beklediğini ifade etti. Coca-Cola, faaliyet ortamındaki olumsuzlukların FVÖK marjında bir önceki yıla kıyasla hafif bir düşüş riskini beraberinde getirdiğini belirterek, bu potansiyel riski beklentilerine dahil etti.

 

Şanlıurfa’da da boykot edilmişti! Coca Cola küçülmeye gidiyor...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.