Ehliyet yenilemede 26 yaş detayı! Aman dikkat 12 bin 978 TL ceza gelebilir

İçişleri Bakanlığı, 2015 yılı öncesinde alınmış eski tip ehliyetlerin yenilenmesi için belirlenen sürenin dolmak üzere olduğunu açıkladı. Süre sonunda yenileme yapmayan sürücüler, ciddi para cezaları ve trafikten men edilme riskiyle karşı karşıya kalacak.

Ehliyet yenilemede 26 yaş detayı! Aman dikkat 12 bin 978 TL ceza gelebilir

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı, milyonlarca ehliyet sahibini yakından ilgilendiren bir duyuru yaparak, eski tip sürücü belgelerine sahip olan sürücüleri uyardı. 1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe giren yeni tip ehliyet uygulaması kapsamında, eski tip ehliyetlerin yenilenmesi için tanınan süre 31 Aralık 2024'te sona erecek. Bakanlık, sürenin dolmasına kısa bir zaman kala hala yaklaşık 3 milyon sürücünün ehliyetini yenilemediğini belirtti.

 

YENİLEMEYENLERE 12 BİN 978 TL CEZA

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2025 yılından itibaren eski tip ehliyetle trafiğe çıkan sürücülere 12 bin 978 TL para cezası kesileceği ve bu kişilerin trafikten men edileceği bildirildi. Özellikle 26 yaşını geçmiş sürücüler için bu yenilemenin zorunlu olduğu vurgulandı.

 

EHLİYET YENİLEME İŞLEMLERİ İÇİN GEREKEN BELGELER

Ehliyet yenileme sürecinde gerekli olan belgeler ve işlemler detaylı bir şekilde kamuoyuna duyuruldu. Sürücülerin, yenileme işlemi için nüfus müdürlüklerine başvurarak aşağıdaki belgeleri tamamlamaları gerekiyor:

 

Kimlik Belgesi

Sürücü Sağlık Raporu

Değerli Kağıt ve Harç Bedeli ile Vakıf Payı ödendiğine dair belge

1 adet biyometrik fotoğraf

Kan grubunu gösterir belge veya yazılı beyan

Adli Sicil Belgesi (E-devlet üzerinden temin edilebilir)

15 TL Ücretle Yenileme Mümkün

Ehliyet yenileme işlemi için 15 TL’lik bir ücret ödenmesi gerektiği belirtilirken, bu ödemenin Akbank, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası ve PTT Bank gibi çeşitli bankalar aracılığıyla yapılabileceği açıklandı. Ücretin ödendiğine dair banka dekontunun da başvuru sırasında ibraz edilmesi gerektiği ifade edildi.

 

SÜRE DARALIYOR: BAŞVURULAR ARTIYOR

Sürenin daralmasıyla birlikte nüfus müdürlüklerine yapılan başvurularda artış yaşandığı gözlemlenirken, yetkililer, sürücülerin cezalardan etkilenmemesi için yenileme işlemlerini bir an önce tamamlamaları gerektiğini belirtiyor. Yenileme süresini kaçıran sürücüler, hem para cezası ödeyecek hem de trafikten men edilme riskiyle karşı karşıya kalacaklar.

Ehliyet yenilemede 26 yaş detayı! Aman dikkat 12 bin 978 TL ceza gelebilir

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.