TOKİ, Şanlıurfa’da inşaat için bula bula fıstık bahçelerini buldu!

Tarım kenti olarak bilinen Şanlıurfa'da, uzun yıllardır süregelen bir tartışma konusu, tarım arazilerine inşaat yapılması. Son olarak bu tartışma Halfeti ilçesinde alevlendi. Bir çiftçi, sosyal medya üzerinden paylaştığı video ile TOKİ'nin tarım arazilerinde inşaat projelerine başladığını ve bu kapsamda yüzlerce fıstık ağacının kesileceğini iddia etti. Bu konu, geçtiğimiz günlerde TBMM'ye verilen bir soru önergesiyle de gündeme gelmişti ve tartışmalara yol açmıştı.

TOKİ, Şanlıurfa’da inşaat için bula bula fıstık bahçelerini buldu!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da tarım arazilerinin üstüne inşaat yapılması sık sık tartışmalara neden olan ve gündeme gelen bir konu. Bugüne kadar binlerce metrekare tarım arazisi üzerine betonarme yapının yapıldığı Şanlıurfa’da, hala kaçak olarak inşaatlar devam etmekte. 

Bu konuyla ilgili son olarak gündeme gelen bölge ise Halfeti ilçesi oldu. İlçeye bağlı Argıl Mahallesi’nde TOKİ‘nin tarım arazisine inşaat yapacağı iddia edildi. Bölgede tarlası olan bir çiftçi TOKİ’nin kendi tarlası üzerinde işaretlemeler yaptığını ve burada çalışmalara başlayacağını ileri sürdü.

20 yıllık fıstıkların olduğu tarlada, ağaçların büyük bir bölümünün söküleceğini belirten çiftçi, TOKİ’nin bu alana 11 bloktan oluşan, toplamda 170-180 arası daire yapacağını söyledi. Tarlanın hemen yanı başında kilometrelerce uzunlukta kıraç alanın olduğunu aktaran çiftçi, bu alanlara değil de tarım arazisine inşaat yapılmasına tepki gösterdi. 

 

BAKANLIK KARARIYLA YAPILIYOR 

Çiftçi, bu konu hakkında TOKİ müdürüyle de konuştuğunu belirtti. Çiftçinin aktardıklarına göre, müdüre tarlanın yanında yaklaşık 150-200 dönüme yakın kıraç alanın olduğu ve çalışmaları oraya kaydırılması söylendi. Ancak müdür, bunun elinde olan bir şey olmadığını bakanlık tarafından alınan bir karar olduğunu söyledi.

KONU TBMM’YE TAŞINMIŞTI 

Halfeti’de tarım arazisine TOKİ tarafından inşaat yapılması konusu geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine gelmişti. DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, TOKİ’ye tahsis edilen araziler arasında tarım arazileri olduğunu belirtti. Öcalan, bu konu hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması için Meclis’e soru önergesi sunmuştu.

İŞ MAKİNELERİ ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Çiftçinin bu iddialarının ardından, tarlanın hemen yanında kepçe ve kamyonlarla çalışmaların başladığı görüldü. Tarlada bulunan fıstık ağaçlarının sökülüp yerine inşaat yapılıp yapılmayacağı merak konusu. 

TOKİ, Şanlıurfa’da inşaat için bula bula fıstık bahçelerini buldu!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.