Uzmanı tarih verdi: Asgari ücrette 4 bin TL ara zam…

Asgari ücrete zam yapılmayacağı yönündeki açıklamalar sürse de, alım gücündeki düşüş ve yıl sonu yaklaşırken ek zam beklentileri giderek güçleniyor. Asgari ücretliler, 2025 yılına kadar bu koşullara dayanmanın imkânsız olduğunu ifade ederken, Sosyal Güvenlik uzmanı İsa Karakaş ek zam için belirli bir tarih verdi. İşte ayrıntılar…

Uzmanı tarih verdi: Asgari ücrette 4 bin TL ara zam…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 yılı başında yapılan yüzde 49’luk artışla 17 bin TL’ye çıkarılan asgari ücret, hızla yükselen yaşam maliyetleri karşısında alım gücünde büyük bir düşüş yaşadı. İlk yedi ayda, asgari ücretin reel alım gücü 14 bin TL seviyelerine geriledi. Hükümet yetkililerinin asgari ücrete ek zam yapılmayacağına dair açıklamaları, çalışan kesimde tedirginliğe neden oldu. Ancak, ek zam ihtimali yıl sonu öncesinde güçleniyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, bu konuda dikkat çeken bir öngörüde bulundu. Karakaş, hükümetin asgari ücrete ek zam yapma konusunda daha fazla erteleme yapamayacağını ifade ederek, eylül ayı itibarıyla ek zammın yapılacağını belirtti. Uzman, yapılacak ek zammın 3 bin 500 TL'yi bulabileceğini ve bu artışla asgari ücretin 20 bin TL’nin üzerine çıkabileceğini öngördü.

Karakaş, hükümetin şimdilik zam yönünde açıklama yapmamasının, çalışanların beklentilerini kontrol altında tutma amacı taşıdığını söyledi. Ek zam talebinin, alım gücündeki düşüş ve artan geçim sıkıntısı nedeniyle arttığını vurgulayan Karakaş, bu adımın zorunlu hale geldiğini belirtti.

 

Uzmanı tarih verdi: Asgari ücrette 4 bin TL ara zam…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.