Uzmanından korkutan deprem açıklaması: Bardağı taşıran son damla…

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Muş'ta meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki depremin hemen ardından sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Görür, bu sarsıntının ardından bölgedeki durum hakkında detaylı bilgi ve değerlendirmelerini paylaştı.

Uzmanından korkutan deprem açıklaması: Bardağı taşıran son damla…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muş’ta meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki deprem, yer bilimcileri endişelendirdi. Kandilli Rasathanesi'nin dün gece saat 21.15'te duyurduğu bu sarsıntı, Alabalık ve Varto ilçelerinde hissedildi.

Bilim Akademisi'nin Kurucu Üyesi, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, depremin konumu ve olası etkileri hakkında uyarıda bulundu. Görür, depremin tam olarak Kuzey Anadolu Fayı (KAF) ile Doğu Anadolu Fayı (DAF) arasındaki kesişim noktasında meydana geldiğini belirtti ve bu tür bölgelerde her iki fayda da sarsıntı beklentisinin bulunduğunu vurguladı.

Görür, şu sözlerle endişelerini dile getirdi: 

"Bu bölgede hem KAF hem de DAF üzerinde sarsıntılar bekleniyor. Dolayısıyla bu tür depremler her zaman endişe yaratır. Bu görece küçük depremin, bardağı taşıran son damla olmasından korkuyoruz."

 

 

Uzmanından korkutan deprem açıklaması: Bardağı taşıran son damla…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.