Şanlıurfa'da okulların önünde uyuşturucu satışını önleme amaçlı çalışma var mı?

DEM Partisi Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Şanlıurfa'da özellikle okulların önünde ve gençlerin toplanma alanlarında uyuşturucu satışlarının arttığını ileri sürerek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu.

Şanlıurfa'da okulların önünde uyuşturucu satışını önleme amaçlı çalışma var mı?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na (TBMM)  bir soru önergesi verdi.

Öcalan, Şanlıurfa'da okul çevreleri, parklar, mesire alanları ve hatta gençlerin sıkça vakit geçirdiği kafelerde alenen uyuşturucu satışı ve kullanımı yapıldığına dair vatandaşlardan şikayetler geldiğini iddia etti. 

Kentte uyuşturucuyla mücadele konusunda yeterli önlem alınmadığı, bilinçlendirme çalışmalarının yetersiz kaldığı ve AMATEM gibi tedavi merkezlerinin kapasitesinin düşük olduğu iddialarını da gündeme getiren Öcalan,  Bakan Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti:

“1.   Urfa’da son 1 yıl içinde uyuşturucu ve türevi madde bağımlılığı nedeniyle tedavi gören kişi sayısı kaçtır? Urfa’da son 1 yıl içinde uyuşturucu ve türevi kullanımı nedeniyle ölen kişi sayısı kaçtır? 

2.    Urfa İlinde AMATEM ve uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili rehabilitasyon merkezlerinin yetersiz olduğu iddiaları doğru mudur? AMATEM’in toplam kapasitesi ve yatak sayısı nedir?2024 yılı içerisinde madde bağımlılığı nedeniyle AMATEM’e başvuran kişi sayısı kaçtır?

3.    Urfa’da gençlerin sıkça vakit geçirdiği cafe ve restoranlarda alenen uyuşturucu kullanımı ve satışı yapıldığı ile ilgili bakanlığınıza kaç şikâyet başvurusu yapılmıştır? Konu ile ilgili bakanlığınız tarafından herhangi bir soruşturma yürütülmekte midir? Uyuşturucu kullanımına ve satışına müsamaha gösteren işletme sahipleri ile ilgili bakanlığınızca herhangi bir yaptırım uygulanacak mıdır?

4.    Bakanlığınızca uyuşturucu kullanımını önleme ve uyuşturucuyla etkin mücadele yürütmek amacıyla Sivil Toplum Kuruluşlarının görüş ve önerileri alınmakta mıdır? Bu bağlamda STK’larla ortak çalışmalarınız var mıdır? 

5.    Urfa Valiliği ve Urfa İl Emniyet müdürlüğü tarafından uyuşturucu satıcısı ve uyuşturucu madde yakalandığına dair sıkça sayısal veri paylaşılmasına rağmen Urfa’da uyuşturucu ile mücadelenin yetersiz olduğu, il genelinde uyuşturucu kullanımının ve satışının arttığı iddiaları doğru mudur?

6.    Urfa’da basına ve kamuoyuna sıkça yansıyan uyuşturucu operasyonu haberlerine rağmen uyuşturucu ticaretinin önlenememesinin nedeni nedir?

7.     Urfa’da okul önlerindeki uyuşturucu satışlarını önlemek için bakanlığınız tarafından yürütülen herhangi bir çalışma var mıdır? Varsa nelerdir?

8.    Halkın sıkça kullandığı parklarda ve mesire alanlarında uyuşturucu satışını ve kullanımını önlemeye yönelik bakanlığınız tarafından yürütülen herhangi bir çalışma var mıdır? Varsa nelerdir?

9.    Urfa’da yapılan uyuşturucu operasyonları neticesinde bazı kamu görevlileri, kolluk ve polislerin uyuşturucu ticaretine karıştığı ya da göz yumduğu iddiaları doğru mudur? Uyuşturucu ticaretine karıştığı ya da göz yumduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılan kaç kamu görevlisi, polis ya da kolluk bulunmaktadır?”

Şanlıurfa'da okulların önünde uyuşturucu satışını önleme amaçlı çalışma var mı?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.