Instagram’da köklü değişim! O format tarihe gömülüyor

Instagram, fotoğraf ve video paylaşım formatında köklü bir değişikliğe gidiyor. Uzun yıllardır platformun simgesi haline gelen kare formatı, yerini dikey dikdörtgen formata bırakmaya hazırlanıyor. Bu değişiklik, sosyal medya devinin kullanıcı deneyimini iyileştirme çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Instagram’da köklü değişim! O format tarihe gömülüyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Instagram, yapılan paylaşımlarda köklü bir değişime gitmeyi hedefliyor.

Instagram'ın başkanı Adam Mosseri, platformda yapılan bu önemli değişikliğin arkasındaki nedenleri açıkladı. Mosseri, Instagram'a yüklenen içeriklerin büyük bir çoğunluğunun zaten dikey formatta olduğunu belirtti. Özellikle 4:3 formatındaki fotoğraflar ve 9:16 formatındaki videoların kare formata sığdırılmasının kullanıcılar için büyük bir zorluk yarattığını ifade eden Mosseri, "Bugün Instagram’a yüklenen içeriklerin büyük çoğunluğu dikey formatta. Bunları kare olarak kırpmak oldukça acımasız," şeklinde konuştu.

Instagram’ın bu yöndeki çalışmaları bir süredir devam ediyordu. Platform, bazı kullanıcılarla bu yeni formatı test etmeye başlamış durumda. Testlerin başarılı olması halinde, yakın bir zamanda tüm kullanıcılar bu değişiklikten etkilenecek.

Kare formatı, Instagram'ın kuruluşundan bu yana platformun kimliğinin bir parçası olarak kabul edilmişti. Ancak kullanıcıların içerik üretim alışkanlıklarının değişmesi, bu köklü değişimin kaçınılmaz olduğunu ortaya koydu. Instagram'ın yeni güncellemesiyle birlikte, kullanıcılar içeriklerini kırpmak zorunda kalmadan, dikey dikdörtgen formatta paylaşabilecekler.

Instagram’da köklü değişim! O format tarihe gömülüyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.