Şanlıurfa'da girmediği ev neredeyse yoktu! 138 yıllık kozmetik devi iflas başvurusunda bulundu

ABD merkezli kozmetik devi Avon Products, talk pudrası ürünlerinin kansere neden olduğu iddialarıyla açılan davalar nedeniyle iflas koruması için başvuruda bulundu.

Şanlıurfa'da girmediği ev neredeyse yoktu! 138 yıllık kozmetik devi iflas başvurusunda bulundu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

100’den fazla ülkede 6 milyondan fazla bağımsız satış temsilcisi ile satış yapan kozmetik devi Avon Products, talk pudrası ürünlerinin kansere neden olduğu iddialarıyla açılan davalar nedeniyle iflas koruması için başvuruda bulundu. 

Şirket, yüzlerce dava ve yüksek tazminat taleplerinin ardından, İflas Kanunu’nun 11. Bölümü kapsamında borçlarını ve yükümlülüklerini yeniden yapılandırmayı amaçlıyor.

Son yıllarda yaklaşık 200 dava ile karşı karşıya kalan Avon, ürünlerinde kullanılan talk pudrasının asbest içerdiği ve bu nedenle kanser vakalarına yol açtığı iddialarını reddediyor. Şirket, asbest içermeyen talk kullandığını savunmasına rağmen, bu iddialar ve yüksek tazminat kararları iflas başvurusuna neden oldu. Avon CEO’su Christoph Neierinck, bu süreçte uluslararası pazarlardaki büyümeye odaklanacaklarını belirtti.

Geçtiğimiz yıl, Avon aleyhine açılan davalar sonucunda şirket, iki farklı davada toplamda 74,4 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

Avon 1886 yılında David H. McConnell tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulmuş olan bir doğrudan satış şirketidir. Günümüzde 100’den fazla ülkede 6 milyondan fazla bağımsız satış temsilcisi ile satış yapmaktadır. 

Şanlıurfa'da girmediği ev neredeyse yoktu! 138 yıllık kozmetik devi iflas başvurusunda bulundu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.