4 terörist paramotorlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi

Paramotor kullanarak eylem hazırlığı içerisinde olan BTÖ Mensubu 4 terörist etkisiz hale getirildi.

4 terörist paramotorlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, paramotor kullanarak eylem hazırlığı içinde olan Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Şırnak’ın Uludere ilçesi Düğün Dağı mevkiinde gerçekleşen başarılı operasyona dair detayları paylaştı.

Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre, 2 hava aracının Irak sınırından Türkiye tarafına doğru sınır ihlali yapması üzerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait “AKINCI TİHA” tarafından tespit edildi. Hudut Kartalları’nın sınır ihlali tespit etmesi sonucu, teröristler SİHA, J-İHA ve Jandarma ATAK Taarruz Helikopterleri ile ateş altına alındı.

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı, J-İHA ve JİKU destekli operasyon kapsamında 5 tim, 2 Jandarma Özel Harekat (JÖH) Timi, 2 Jandarma Komando Timi ve 1 Mayın, El Yapımı Patlayıcı Tespit ve İmha (METİ) Timi ile bölgeye hava hücum harekâtı gerçekleştirdi. Yapılan operasyon sonucunda 4 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi ve 2 paramotor ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemeler arasında 2 adet M-16 Piyade Tüfeği, 2 adet M-4 Piyade Tüfeği, 2 cep telefonu, 1 lazer metre, 2  Glock Tabanca, 3 şarjör, 6  pil bloğu, 1 adet motosiklet aküsü ve çeşitli tahkim malzemeleri yer aldı.

Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma ekiplerini tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı. Bakan, terörle mücadeleye aralıksız devam edileceğini ve teröristlere asla göz açtırılmayacağını vurguladı.

4 terörist paramotorlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.