Sağlık Bakan Memişoğlu’ndan personel alımına ilişkin açıklama

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, hastanelere personel alımında YÖK ile koordineli çalışacaklarını ve sağlık sektöründeki yatak sayısının Avrupa ortalamasının altında olduğunu belirtti. Türkiye’de sağlık altyapısının güçlendirileceği ve personel ihtiyacının planlı bir şekilde karşılanacağı ifade edildi.

Sağlık Bakan Memişoğlu’ndan personel alımına ilişkin açıklama

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy’un konuğu olarak sağlık sektöründeki güncel durum ve yatırımlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 Bakan Memişoğlu, hastanelere personel alımı konusuna da değinerek, bu sürecin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile koordineli bir şekilde yürütüldüğünü belirtti.

Bakan Memişoğlu, personel alımı ve istihdam planlaması ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: 

“İstihdam konusu bir planlamaya dahildir ve kadro ihtiyacına göre yapılır. YÖK ile birlikte bir çalışma yapıyoruz ve bu ihtiyaçları onlara ileteceğiz. Türkiye’de 5 yıllık ve 10 yıllık dönemlerde ne kadar hekim ve personel ihtiyacımız olduğunu belirleyeceğiz. Bu ihtiyaç doğrultusunda üniversitelere öğrenci alımları yapılacak ve planlamalar daha reel hale getirilecektir.”

Hastanelerdeki yatak sayısına da değinen Bakan Memişoğlu, Türkiye genelinde 270 bin hasta yatağı bulunduğunu ve bu sayı ile mevcut fiziki altyapının güçlü olduğunu vurguladı.

 Ancak, Avrupa ve OECD ülkeleri ortalamasının altında olduklarını ifade eden Memişoğlu, “Türkiye’de 10 bin kişiye düşen yatak sayısı 32’dir. Avrupa’da bu rakam 44’tür. Bu, sağlık sektöründe daha fazla büyümemiz gerektiğini gösteriyor” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakan Memişoğlu’ndan personel alımına ilişkin açıklama

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.