Şanlıurfa'da tarihe ışık tutan keşifler: Sefertepe kazılarında yeni buluntular

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Taş Tepeler Projesi kapsamında Sefertepe'deki kazı çalışmalarını inceledi ve projenin Türkiye’nin en büyük arkeoloji projelerinden biri olduğunu vurguladı.

5

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Taş Tepeler Projesi kapsamında kazı çalışmalarının sürdürüldüğü Sefertepe’yi ziyaret ederek, arkeolojik çalışmalar hakkında yerinde incelemelerde bulundu.

 Vali Şıldak’a Viranşehir Kaymakamı Kemal Ülkü, Sefertepe Kazı Başkanı Doç. Dr. Emre Güldoğan ve çeşitli akademisyenler eşlik etti.

Ziyaret sırasında, Sefertepe Kazı Başkanı Doç. Dr. Emre Güldoğan, kazı çalışmalarının son durumu hakkında Vali Şıldak’a bilgi verdi. Dr. Güldoğan, Sefertepe’de gerçekleştirilen kazıların büyük bir heyecanla sürdüğünü belirterek, kazılar ilerledikçe önemli buluntuların keşfedildiğini ifade etti. Vali Şıldak ve beraberindeki heyet, kazı alanındaki incelemelerin ardından kısa bir süre içerisinde elde edilen buluntuları da inceledi.

Vali Hasan Şıldak, Taş Tepeler Projesi’nin önemine vurgu yaparak, projenin Türkiye’nin en büyük arkeoloji projelerinden biri olduğunu belirtti. Şıldak, “Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile Türk Hava Yolları’nın destekleriyle toplam 10 alanda kazı çalışmasına ev sahipliği yapan Taş Tepeler Projesi, güçlü ve istekli ekibiyle dünya tarihine ışık tutan yeni gelişmeleri ortaya koymaya devam edecek” dedi.

Şanlıurfa’nın arkeolojik açıdan son derece zengin bir kent olduğunu ifade eden Vali Şıldak, bu potansiyelin değerlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Kazı çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdüren ekibe ve bu çalışmalara destek sunan herkese teşekkürlerini iletti.