Türkiye’nin ciğerleri yanıyor! Müdahale sürüyor

Ülke genelinde etkisini sürdüren orman yangınlarına müdahale gece boyunca devam etti. İzmir, Aydın, Bolu ve Manisa'da yangınlar nedeniyle toplam 3 bin 971 kişi tedbir amacıyla güvenli alanlara tahliye edildi.

5

Ülke genelinde çıkan orman ve kırsal yangınlarına havadan ve karadan müdahaleler devam ediyor. 

İZMİR

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen orman yangınına havadan müdahale yeniden başladı. 

Yamanlar Karatepe mevkisinde önceki gün çıkan yangın, yerleşim yerlerine sıçrayarak büyük tehlike oluşturdu. Üç mahallenin boşaltıldığı yangın, 17 evi, 44 iş yerini etkiledi ve bir geri dönüşüm fabrikası ile çeşitli dükkânlara sıçradı. Ekipler, yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Karşıyaka'daki yangının üç kişinin piknik amaçlı yaktığı ateşten kaynaklandığını açıkladı. Yangınla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Yumaklı, ülke genelinde çıkan yangınlara karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

BOLU 

Bolu'da ise anız yakılması sonucu çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Yangını başlattığı iddia edilen kişiler gözaltına alındı. Nem oranının yükselmesi ve sıcaklıkların düşmesiyle yangının enerjisi azaltıldı.

AYDIN

Aydın'ın Bozdoğan ilçesindeki orman yangınına da gece boyunca müdahale devam etti. Sabah saatlerinde hava araçlarının sayısı artırılarak, yangın kontrol altına alınmaya çalışıldı. Aynı şekilde, Aydın Didim'deki yangının kontrol altına alındığı bildirildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, son bir haftada ülke genelinde 131 zirai alan ve orman yangını çıktığı belirtildi. Bu yangınlara havadan ve karadan müdahale edilirken, yangınların kontrol altına alındığı bölgelerde zarar tespit çalışmaları süratle devam ediyor. Yangınlara yakın yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlar güvenli alanlara tahliye ediliyor.

Yetkililer, özellikle önümüzdeki günlerde beklenen yüksek sıcaklıklar ve düşük nem oranları nedeniyle vatandaşları yangın riski konusunda uyardı.

📍Sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahalemiz devam ediyor.#OrmanınKahramanları @OGMgovtr #yangın #izmir #muğla #manisa #bolu pic.twitter.com/s5vvMteORg

— T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı (@TCTarim) August 17, 2024