6 ayda 3 bin panoyu kırdılar! Şanlıurfa’da tek tek onarıldı

Şanlıurfa'da son altı ayda yetkisiz kişilerin müdahaleleri sonucu hasar gören yaklaşık 3 bin elektrik panosu, Dicle Elektrik'in çalışmalarıyla onarıldı. Bu sürede, olası güvenlik risklerini ortadan kaldıran şirket yetkilileri, elektrik akımı taşıyan panolara yapılan müdahalelerin hayati tehlike oluşturduğunu vurguladı ve kamu malına zarar verenler hakkında yasal işlem başlatılacağı bilgisini paylaştı.

6 ayda 3 bin panoyu kırdılar! Şanlıurfa’da tek tek onarıldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da son 6 ayda, yetkisiz kişilerin müdahalesi sonucu kapakları kırılan ve hasar gören yaklaşık 3 bin elektrik panosu, Dicle Elektrik ekiplerinin müdahalesiyle onarıldı. Olası tehlikeler giderilirken şirket yetkilileri, elektrik akımı bulunan panolara yetkisiz müdahalelerin hayati risk taşıdığına vurgu yaptı. Ayrıca, bu kişiler hakkında kamu malına zarar vermek suçundan yasal işlem başlatılacağı belirtildi.

Yetkisiz kişilerin çeşitli nedenlerle kilidini veya kapısını kırdığı elektrik panoları, Dicle Elektrik ekipleri tarafından onarılıyor. Şanlıurfa, panolara en fazla müdahalenin yaşandığı illerden biri olarak öne çıkarken, son 6 ayda tahribata uğrayan yaklaşık 3 bin elektrik panosu onarıldı ve kapı ile kilitleri yenilendi.

YÜZDE 10’A YAKIN PANO TAHRİP EDİLDİ

Şanlıurfa genelinde bulunan 37 bin Alçak Gerilim ve Sayaç Otomasyon panosunun yaklaşık yüzde 10’u, çeşitli nedenlerle yetkisiz kişilerce tahrip edildi. Bu hasar gören panolardan 2 bin kadarı Şanlıurfa'nın merkez ilçeleri Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü'de yer alırken, kalan 1 bin pano ise diğer ilçelerde bulundu.

SURUÇ’TA DURUM DAHA CİDDİ

Yetkisiz müdahale vakalarının en yoğun yaşandığı bölge Suruç oldu. Son altı ayda Suruç'taki 2 bin 300 elektrik panosundan 800’ünün kapakları, güvenlik risklerini beraberinde getirecek şekilde hasar gördü. Bu durum, Suruç’ta kaçak kullanım, arıza kaynaklı kesintilerde ekiplerin beklenmemesi veya borç nedeniyle kesilen enerjinin yeniden bağlanması gibi nedenlerle panolara yapılan müdahalelerin ciddiyetini ortaya koyuyor.

TEHLİKE UYARISI VE KAMU MALINA ZARAR

Dicle Elektrik Dağıtım Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut, elektrik akımı taşıyan panolara yapılacak her türlü müdahalenin hayatı tehdit ettiğini belirtti. Obut, "Vatandaşlarımızı elektrik panolarına müdahale etmeleri konusunda bir kez daha uyarıyoruz. Bu tür müdahaleler, ciddi kazalara ve can kaybına yol açabilir. Panolarla ilgili her türlü sorun için ‘Alo 186’ numaralı çağrı merkezimize başvurulmasını rica ediyoruz. 7/24 görevde olan ekiplerimiz, gerekli müdahaleyi derhal gerçekleştirecektir" dedi.

Obut, panolara zarar veren kişilere karşı kamu malına zarar verme suçundan yasal işlem başlatılacağını da belirtti. Dicle Elektrik, bu konudaki ilk hukuki adımı Şırnak’ta yeraltı şebekelerine zarar veren kişiler hakkında suç duyurusunda bulunarak attı. Kamu malına zarar verenler, 8 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalabiliyor.

 

6 ayda 3 bin panoyu kırdılar! Şanlıurfa’da tek tek onarıldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.