Tarih açıklandı... Şanlıurfa’da 31 Ağustos'ta başlayacak!

Şanlıurfa'da av tutkunlarının dört gözle beklediği 2024-2025 av sezonunun başlangıç tarihi nihayet belirlendi.

5

Şanlıurfa ve çevresinde av tutkunlarını sevindirecek haber geldi. 

 Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024-2025 av sezonunun start tarihini açıkladı. Buna göre, av sezonu 31 Ağustos 2024 tarihinde Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde resmen başlayacak.

Yeni av sezonuyla birlikte avcılara belirli günlerde av yapma izni tanınıyor. Sezon boyunca avlanma hakkı, çarşamba, cumartesi, pazar günleri ve resmi tatillerde (idari tatiller dahil) geçerli olacak. Ayrıca, yaban domuzu ile 1. ve 3. grup kuşların avlanması, salı günleri de mümkün olacak.

Avcıların, av sezonundan yararlanabilmesi için öncelikle avcılık belgesi edinmeleri gerekiyor. Ayrıca, avlanma izin ücretlerinin Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar il şube müdürlüklerinin döner sermaye hesaplarına yatırılması şart. İzinlerin alınması ise Avlak Yönetim Bilgi Sistemi (AVBİS), Avcı Avlakta mobil uygulaması (AVA) veya 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezi aracılığıyla gerçekleştirilebilecek.

Avcılar, belirtilen yöntemlerle gerekli izinleri aldıktan sonra genel ve devlet avlaklarda avlanma fırsatını değerlendirebilecek.