Şanlıurfalıların kaçacak yeri kalmadı! Yüzde 500 arttı

Yaz aylarında sıcaklık rekorlarının kırıldığı Şanlıurfa’da, vatandaşlar geçtiğimiz yıllarda çareyi genellikle serin bölgelerde tatil yapmakta buluyordu. Bunaltıcı sıcaklıklardan kaçmak isteyen Şanlıurfalıların ilk tercihi Karadeniz Bölgesi olurken, deniz ve yakınlık açısından ikinci tercihleriyse Mersin gibi yerlerdi. Ancak son zamanlarda ekonomik sıkıntılar ve maliyetlerin artması nedeniyle Şanlıurfalıların kaçacağı bir yer kalmadı.

Şanlıurfalıların kaçacak yeri kalmadı! Yüzde 500 arttı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Şanlıurfa’da, son zamanlarda sıcaklık rekorları kırılıyor. Yoğun bir şekilde hissedilen sıcaklıklar, yaşamı olumsuz etkiliyor. 

Sıcaklıklardan bunalan Şanlıurfalılar, geçtiğimiz yıllarda çareyi daha serin bölgelerde tatil yapmakta buluyordu. Urfalıların tatil için ilk tercihi genellikle Karadeniz Bölgesi oluyordu. Karadeniz dışında Doğu Anadolu Bölgesi ve deniz bakımından Mersin gibi yerler de tercih ediliyordu.

Bu yıl ise artan maliyetler ve ekonomik sorunlar nedeniyle Şanlıurfalıların sıcaklıklardan kaçacağı bir yer kalmadı. Geçen yıla göre maliyetler, yüzde 400-500 oranında artış gösterdi. Bu artış sadece vatandaşları değil tur acentelerini de etkiledi. Vatandaşlar tatile çıkamayınca birçok tur acentesi ya el değiştirmek zorunda kaldı ya da kapandı.

ŞURO Genel Sekreteri ve TUREB Denetim Kurulu Başkanı Müslüm Çoban, yaşanan bu ekonomik sıkıntıları ve çözüm önerilerini anlattı.

 

VATANDAŞLAR TATİLE ÇIKAMIYOR 

Geçtiğimiz yıla göre maliyetlerin bir hayli arttığını söyleyen Çoban, Şanlıurfalıların tatile çıkamadığını belirterek, “Ekonomik sorunlardan dolayı tatile çıkamayan birçok Urfalı vatandaş şuan Urfa sıcaklıklarında, elektriklerin sıklıkla kesildiği, klimasız ev ve işyerlerinde sıcaklıkların geçmesini bekliyorlar.

Maliyetler geçtiğimiz yıla göre çok çok arttı. Özellikle, turizmin en hareketli olduğu Akdeniz, Ege ve Marmara gibi bölgelerde maliyetler, yüzde 400-500 oranında artmış durumda. Fiyatlar böyle olunca vatandaşlar ister istemez tatile gidemiyor.” dedi. 

ŞURO Genel Sekreteri ve TUREB Denetim Kurulu Başkanı Müslüm Çoban

FİRMALAR KAPANIYOR

Ekonomik sorunların sadece vatandaşı değil tur acentelerini de etkilediğini aktaran Çoban, tur sayılarının yarı yarıya düştüğünü bildirdi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Artan maliyetler sadece vatandaşları değil tur ayarlan acenteleri de etkiledi. Geçtiğimiz yıl ile kıyaslandığında acentelerin tur sayılarında yaklaşık yüzde 45 ila yüzde 65 arasında bir düşüş olduğunu görüyoruz. Çünkü ulaşım, konaklama ve yeme-içmede fiyatlarda arttığı için isteseler bile gidemiyorlar. Bu tarz sorunlardan dolayı birçok acente kapanma aşamasında ya da acentesini satmak istediğini biliyoruz.” 

ÇÖZÜM OLACAK PROJE 

Çoban, tatile gitmek isteyen ancak ekonomik sorunlardan dolayı gidemeyen Şanlıurfalılar için bir öneri sundu. Suya girmek ve serinlemek isteyen Şanlıurfalılar için Fırat Nehri’ne kıyısı bulunan ilçelerde yapılacak olan projelerle, vatandaşların tatil ihtiyacının bir nebze olsa da giderilebileceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Şanlıurfalıların su ihtiyacını karşılamak ve serinletmek için Şanlıurfa’mızda, Halfeti, Birecik ve Bozova’nın Çatak bölgesinde bu ihtiyaçlarını giderebilirler. O bakımdan merkezi hükümetin Şanlıurfa Valiliği’nin, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin bu yönde güzel projeler yapması gerekiyor. Bu projeleri yaparken de Fırat Nehri’nde içme suyu havzası kirletilmeden uygun projelerle ya da içme suyundan uzak alanlarda insanların suya olan hasretinin giderilmesi gerekiyor. Halfeti, Birecik ve Bozova gibi yerler bu konu için oldukça uygun yerler. Resmi kurumlarımızdan, merkezi yönetim ve ilçe belediyelerinden bu yeni projeleri üretmesini bekliyoruz”.

Şanlıurfalıların kaçacak yeri kalmadı! Yüzde 500 arttı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.