Şimdi tartışma konusu bu oldu: Gülpınar'a teklif mi geldi, teklif mi gitti?

Şanlıurfa’nın siyasi gündemi, YRP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın AK Parti’ye geçip, geçmeyeceğiyle çalkalanıyor. Ancak son günlerde bu tartışmanın boyutları derinleşti, Gülpınar’a geçiş için AK Parti’den mi teklif geldi, yoksa Gülpınar mı bu adımı atmak için AK Parti’ye yöneldi? Gazete İpekyol, kulislerde dönen dedikoduların izini sürerek, konunun arka planına ulaştı.

Şimdi tartışma konusu bu oldu: Gülpınar'a teklif mi geldi, teklif mi gitti?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- 31 Mart yerel seçimlerinde AK Partili rakibi Zeynel Abidin Beyazgül’ü yenerek Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mehmet Kasım Gülpınar, bu süreçte AK Parti’den ayrılarak Yeniden Refah Partisi (YRP) saflarına katılmasının ardından siyasi arenada önemli bir figür haline geldi. Ancak, şimdilerde Gülpınar’ın yeniden AK Parti’ye geçiş yapma ihtimali, hem parti içinde hem de kamuoyunda yoğun tartışmalara yol açtı.

Bu tartışmanın yeni bir boyutu daha ortaya çıktı… Gülpınar’a AK Parti’den mi teklif geldi, yoksa o mu geçiş için teklifte bulundu? Gazete İpekyol, konunun detaylarına ulaşmaya çalışarak, bu sorulara ışık tuttu. 

 

DETAYLARA GAZETE İPEKYOL ULAŞTI…

Tartışmaların alevlenmesine neden olan olay ise, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen İl Koordinasyon Toplantısı sırasında yaşandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla yapılan toplantıda, Gülpınar’ın isminin protokol masasından son anda çıkarıldığı ortaya çıktı. Gülpınar’ın ortaya koyduğu tepki günlerce ülke gündeminde yer aldı. Salonda “350 bin kişinin iradesiyle buradayım” diyerek durumu protesto eden Gülpınar, toplantıyı izleyicilerin arasında takip etmişti.

 

TEKLİF KİMDEN GİTTİ?

Olayın ardından, Gülpınar ile Bakan Kurum Şanlıurfa Valiliğinde bir araya geldi.  Ancak bu buluşmanın her iki tarafın da birbirine teklif sunmak için organize etmediği biliniyor. AK Parti’ye geçişin ikili arasında spontane geliştiği ve taraflardan birisinin özellikle teklifte bulunmadığı anlaşıldı. İkili arasında geçiş gündeme geldikten sonra Bakan Kurum’un bu durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ileteceğini aktardığı öğrenildi. Durumu öğrenen Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçtiğimiz hafta il başkanını belirledikten sonra partinin genel merkezinde Şanlıurfa milletvekilleri bir araya gelerek konuyu istişare etti. Şanlıurfa milletvekilleri durumu olumlu karşıladı.

 

GÖZLER GÜLPINAR’DA

Gözler, Gülpınar’ın izin dönüşü nasıl bir yol haritası çizeceğine çevrilmişken, bu tartışmaların yerel siyasetin seyrini ne denli değiştireceği ise merakla bekleniyor. Şanlıurfa’da rüzgarlar hızla esmeye devam ediyor; kim bilir, belki de yeni bir siyasi fırtına kapıda…

Şimdi tartışma konusu bu oldu: Gülpınar'a teklif mi geldi, teklif mi gitti?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.