Sağlık Bakanlığı’ndan flaş maymun çiçeği virüsü açıklaması! Kısıtlama gelecek mi?

Sağlık Bakanlığı, maymun çiçeği virüsüne ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Bakanlık, Türkiye’de henüz maymun çiçeği vakasına rastlanmadığını duyurarak, mevcut durumda herhangi bir kısıtlama veya ek tedbir ihtiyacı bulunmadığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı’ndan flaş maymun çiçeği virüsü açıklaması! Kısıtlama gelecek mi?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika'da birçok ülkeye yayılan maymun çiçeği virüsü nedeniyle iki yıl içinde ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti. Bu kapsamda, DSÖ’nün 14 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilen Acil Durum Komitesi Toplantısı’nda M çiçeği hastalığının uluslararası öneme sahip bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çekildi.

Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasında, “2024 yılı itibarıyla Türkiye’de M çiçeği vakasına rastlanmamıştır. Ülkemizde, halk sağlığını korumak için gerekli çalışmalar titizlikle yürütülmektedir. Bilim kurulumuz ve sağlık altyapımızla sürecin takibi hassasiyetle sürdürülmektedir” ifadeleri yer aldı.

Ayrıca, Bakanlık, güncel bilgilerin kamuoyuyla paylaşılacağını da vurguladı. Sağlık otoriteleri, halkı bilinçlendirmek ve sağlık durumunu izlemek amacıyla gerekli önlemleri alacaklarını belirtti.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“14 Ağustos 2024’te Dünya Sağlık Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen Acil Durum Komitesi Toplantısı’nın ardından M çiçeği (mpox) hastalığının uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu oluşturduğu açıklanmıştır. Özellikle Afrika kıtasında görülen M çiçeği (mpox) hastalığı vakasına Türkiye’de 2024 yılında rastlanmamıştır. Ülkemizde henüz herhangi bir kısıtlama veya ek tedbir ihtiyacı bulunmamaktadır. Bakanlığımızca gerekli çalışmalar yürütülmekte, bilim kurulumuz ve sağlık altyapımızla süreç hassasiyetle takip edilmektedir. Güncel bilgiler kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.”

Sağlık Bakanlığı’ndan flaş maymun çiçeği virüsü açıklaması! Kısıtlama gelecek mi?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.