Şanlıurfalı vekil uçak seferleri sorununu Meclis’e taşıdı

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, Şanlıurfa'dan İzmir'e yapılan direkt uçuşların iptali ve sefer sayılarının azaltılmasının bölgedeki turizm ve ekonomi üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirterek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yanıtlaması isteğiyle soru önergesi verdi.

5

ŞANLIURFA- Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, kentteki uçuşların neden iptal edildiğini, yeniden başlatılmaları için bakanlığın ne tür çalışmalar yürüttüğünü ve havayolu şirketleriyle bu konuda herhangi bir görüşme yapılıp yapılmadığını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ya cevaplandırması isteğiyle soru önergesi verdi.

Soru önergesinde Ferit Şenyaşar, Bakan Uraloğlu’na şu soruları yöneltti:

“1-Şanlıurfa’dan İzmir’e gerçekleştirilen direkt uçuşların iptal edilmesinin gerekçesi nedir? Doluluk oranlarının yüksek olmasına rağmen bu uçuşların neden iptal edildiği konusunda bir açıklama yapılacak mıdır?

2-Şanlıurfa'dan İzmir'e direkt uçuşların tekrar başlatılması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? Eğer yapılmaktaysa, bu çalışmalar ne zaman sonuçlanacaktır?

3-Şanlıurfa'daki uçuş iptalleri ve sefer sayılarının düşürülmesi konusunda, Türk Hava Yolları, SunExpress ve Pegasus gibi havayolu şirketleri ile herhangi bir görüşme yapılmış mıdır? Yapıldıysa, bu görüşmelerin sonuçları nelerdir?”